МВнР следи отблизо случая с намушкания в Скопие българин (обновена)

Полицията в Северна Македония арестувала 19 българи и двама македонци

OFFNews 28 юли 2023 в 09:21 1635 0

Снимка Екипа.мк

Министерството на външните работи следим отблизо случая, при който 29-годишен българин бе намушкан с нож в Скопие преди началото на мача между "Шкупи" и "Левски София". 

От МВнР допълват, че посланикът ни в Северна Македония вече е провел разговор с компетентните власти и е настоял за спешно изясняване на случая и осигуряване на сигурността на българските привърженици.

Консулът на България вече е посетил пострадалия българин в болницата, където е настанен. Състоянието муизяснява, но няма риск за живота му.

Междувременно градската болница в Скопие "Св. Наум Охридски" съобщи, че в момента тече операцията на пострадалия българин, предаде БТА. 

Мъжът е ранен е в корема и е засегнат черният му дроб.

В болницата е постъпило и още едно лице, което е препратено в друга клиника.

От Министерството на вътрешните работи в Северна Македония съобщиха, че около 18:38 ч. (19:38 ч. българско време) в Сектора по вътрешните работи Скопие е съобщено, че на улица „Цветан Димов“ са нападнати физически Д.А. (29 г.), Д. Й. (28 г.), Ф. Д. (31 г.) и М. С. (30 г.), всички от България.

Вътрешното министерство в Скопие допълни, че са били задържани 19 български граждани, фенове на "Левски - София".

Осем от българите са арестувани за "насилие по време на спортна среща", двама за физическо нападение над полицаи, извършващи служебни действия и девет - за агресивно поведение спрямо полицаи.

Двама фенове на "Шкупи", които са нарушили обществения ред, също са арестувани. 

Привърженикът на сините Петър Бозов заяви пред Нова ТВ, че полицията умишлено е допуснала феновете да влязат в квартал "Чаир махала", където бяха нападенията: "До нас спря патрулка и ние ги попитахме "Надясно ли", а те казаха "Да, давай, давай". Точно това се оказа пътят към отбивката за Чаир махал. Македонската полиция много добре видя как множество български коли се отклониха и се оказаха във въпросния опасен квартал".

По думите на Бозов феновете на "Левски" са нападнати с метални предмети и бидони, а полицията им е забранила да снимат.

Към 11:30 ч. стана ясно, че задържаните фенове на "Левски" са освободени. Глобите им са платени със събрани от привържениците средства.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика