Коремът ѝ беше разпорен. Бебето, още с пъпната връв – намушкано с нож: още и още ужасяващи зверства на Хамас

В къща доброволци от ЗАКА откриват коленичилите тела на двойка срещу невръстните им деца, всички с вързани отзад ръце. Докато са живи, терористите вадят око и режат пръсти, принуждавайки другите да гледат и слушат. Междувременно ядат

Александра Маркарян 20 октомври 2023 в 16:05 14044 2

Доброволците разказват, макар и трудно, за това, което са видели.

Снимка Екранна снимка

Доброволците разказват, макар и трудно, за това, което са видели.

ЗАКА е израелска организация (лекари, здравни работници доброволци), чиято основна грижа е жертвите на бедствия да бъдат идентифицирани и погребани съобразно еврейската традиция. В превод абревиатурата означава „Идентифициране на жертви при бедствия“. След клането на терористичната организация „Хамас“ в Израел от 7 октомври те са неуморно на терен, за да идентифицират повече от 1400-те убити израелски граждани.

„Те почти никога не говорят. Тяхната мисия е да се погрижат за мъртвите. Този път решиха да говорят“ - пише председателят на Организацията на евреите в България „Шалом“ проф. Александър Оскар. И има защо.

Зверствата - може би извършени и под влиянието на на "дрогата на Близкия изток" - каптагон - надхвърлят човешката способност те да бъдат асимилирани, камо ли мълчаливо.

''Между терористите имаше съревнование кой ще убие това бебе.'' След 27 часа под обсада едномесечната Шая е толкова обезводнена, че плаче без сълзи

За тях не може да се мълчи. И не трябва да се мълчи. Светът трябва да знае. Светът няма право да бъде безразличен.

Влязохме в първата къща. Видяхме двойка. Имаше баща и майка, седящи там на колене на пода. Главите им бяха наведени, ръцете – вързани отзад. От другата страна на трапезарията бяха седемгодишно момче и момиче – бих казал на около шест години – седящи точно срещу родителите си с ръце вързани отзад, в същата позиция.

Телата бяха изтезавани.

Използвайте въображението си – кой е бил изтезаван, кой е гледал, ако това е било, ако това е било целенасочено. Ако са били децата, гледайки родителите им да бъдат изтезавани, или родителите.

Когато казвам „изтезавани“, имам предвид липсващи части от тялото. Око. Просто извадено око. Пръсти са били, пръсти са били (удря с ръката си по масата, за да покаже, че пръсти са били отрязани).

Всичко това се е случило и накрая са получили куршум.

И – още не сме приключили – в средата има маса. Тези терористи са седели и са яли съботното си ястие, което е било приготвено за това семейство. Те просто са го взели. Те са изяли тази храна, докато са изтезавали тези деца.

ЗАКА публикува видеото с този разказ вчера. Разказва доброволецът Йоси Ландау.

Днес проф. Оскар публикува друг техен разказ:

“Тя лежеше в локва кръв, голяма локва кръв, с лице към земята. Трябваше да я обърнем, за може да я поставим в чувал за трупове. Тя бе бременна жена. Коремът ѝ бе разпран. Бебето, което беше свързано с пъпната връв, бе намушкано с нож. Тя бе застреляна в гърба.

Дали е видяла какво се е случило с нейното бебе? Най-вероятно не; най-вероятно не е страдала толкова много. Но това няма как да знаем.”

Нищо не може и не трябва да оправдае престъпленията извършени от терористите на „Хамас“, сродните и организации и техните поддръжници – заявява проф. Оскар.

Още едно свидетелство за новооткрити тела – жертви на терористите – дава днес и Посолството на Израел в България:

"Съкрушени сме да споделим, че телата на 12-годишната Ноя и нейната 80-годишна баба Кармела бяха открити.

Това прекрасно момиче с аутизъм бе отвлечено от дома ѝ от терористи на Хамас и отведено в Газа.

Ноя бе чувствителна, мила и забавна, голям почитател на Хари Потър.

Сърцата ни са разбити".

Кармела Дан от кибуца Нир Оз трябваше да навърши 80 години във вторник. Тогава семейството ѝ се събира, за да я почете. Тя все още е в списъка на изчезналите. Там е внучка ѝ. Ноя Дан е голяма почитателка на фентъзи  поредицата "Хари Потър". Авторката ѝ Джоан Роулинг днес почете убитото дете.

"Отвличането на деца е отвратително и напълно неоправдано. По очевидни причини тази снимка ме завладя. Дано Ноя и всички заложници, взети от "Хамас", скоро се върнат благополучно при семействата си" - пише Роулинг.

На фона на зверствата, за които всеки ден излизат нови и нови доказателства, израелската армията излъчи видеопослание към еврейския народ под мотото: "Ние сме едно. Ние сме обединени. Ние сме в това заедно".

"Бих искал да се обърна към еврейския народ.

Аз съм израелец. Тук, в Израел, и по света това е трудно време за всички ни. Терористите от "Хамас" избиха наши хора по най-жестокия и варварски начин. Израелци бяха изклани в домовете си, семейства бяха взети за заложници и по света нарасва антисемитизмът. Това е мрачно време за нашия народ. Но от дълбините на мрака ние се издигаме. Ние се борим и ние ще надделеем.

В това време на трудности едно нещо стана ясно за еврейския народ: ние сме едно, ние сме обединени, ние сме в това заедно. Сърцата ни може да са разбити, но единството на нашия народ е неразрушимо. Войниците на IDF (Израелските отбранителни сили) усещат вашата подкрепа, вашата любов, вашите молитви.

Ние знаем, че имаме силна нация зад нас тук, в Израел, и по света.

Решени сме да изпълним нашата мисия. Решени сме да победим "Хамас".

Израел не е просто дом на израелците, той е дом на всички евреи. Той е дом, за който се бихме и дом, за който ще продължим да се бием.

Това е решаващ момент за еврейския народ. Важна глава от еврейската история се пише, докато говорим. Първата страница от тази глава беше трагична, но останалите част от тази глава ще бъде написана от нас - народът на Израел, Израелските отбранителни сили и вие, вие, еврейският народ.

Приятелю, нека ти кажа как завършва тази глава. Израел е във война, която не търсеше и която не започна. Но сега, когато сме тук, ние ще се борим и ще победим заедно. Am Yisrael Chai (букв. "Народът на Израел живее", химн)" - казва ръководителят на звеното на говорителите на ЦАХАЛ Даниел Хагари.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1005

2

ПР

20.10 2023 в 16:22

Да,ужасяващо."Гледам изгорените кибуци и пред очите ми е Буча",споделя украинка,свидетел на тамошните изтъпления.
Дали е каптагон или первитин,ползван от айнзац групите SS за "прочистване" ,е все едно.
Ако трябва да съм обективен,на алжирските или виетнамски деца,заляти с напалм,едва ли им е било по-добре.Нито пък на афганските,под огъня на съветските"Катюши" или "Град"от хеликоптерите.
Само не разбирам,защо всички медии,пишете за" зверство/ а".Няма звяр на Планетата,освен Homo Sapiens,способен на такива"подвизи,като описаните в статията.Хищникът убива бързо,без да изтезава,за да се нахрани или защити малките си.Така е роден.Човекът е извергът.

1067

1

StinkingSonOf

20.10 2023 в 16:08

Само да не се увличаме, че ще ви напомня и за това. https://www.youtube.com/watch?v=LmfVs3WaE9Y
 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков