Кого би спасил Путин от удавяне - Ердоган или Порошенко

OFFNews 14 април 2016 в 15:08 7851 12

Кого би спасил руският президент Владимир Путин от удавяне - турския си колега Реджеп Ердоган или украинския си колега Петро Порошенко.

Такъв въпрос получи Путин по време на традиционната си "Пряка линия". 

Въпросът дойде от 12-годишната Варвара Кузнецова. 

Ако някой е решил да се дави, не може да бъде спасен. Но ние сме готови да подадем ръка на когото и да е, ако самите те желаят това, отговори Путин. 

Само Путин ли може да се справи с Америка

Може ли жена да стане президент на Русия, защото татко казва, че само Путин може да се справи с Америка - такъв въпрос зададе на Путин първокласничката Алина Ахматова от Оренбургска област. 

Не трябва да мислим как да се справим с Америка, а как да се справим с вътрешните си проблеми – ако се справим с тях, няма да има нужда да се справяме с никого, ще се чувстваме неуязвими, отговори Путин, като допълни, че може би именно жена може да се справи с тези проблеми. 

Отношенията с Турция

Турският народ е приятелски народ, но някои турски политици се държат неадекватно. Работим спокойно, но не можем да не реагираме на неприятелски действия. Задължително трябва да реагираме, иначе ще ни се качат на главата. Отчитайки интересите си, ние, естествено, ще развиваме отношения с всичките си партньори, включително със съседите си, посочи той.

По думите му турската власт не се бори с терористите, а си сътрудничи с тях. В Южна Турция фактически се води гражданска война. Опитваме се да не я забелязваме, международната общност като че ли не я забелязва, но това е факт, при това с използването на тежка техника, тежко въоръжение, артилерия и така нататък, каза руският президент. 

На въпрос за това докога ще останат в сила ограниченията за пътуване на туристи до Турция и Египет, Путин посочи, че руските власти са длъжни да предупредят гражданите си, че почивките в двете страни сега са опасни. Властите на Турция и Египет трябва да осигурят безопасността на туристите. 

Личният живот на Путин

Руският президент получи въпрос и за личния си живот - дали няма да се жени скоро, още повече, че бившата му жена Людмила се омъжи в края на януари. 

С Людмила се виждаме от време на време, отношенията ни са добри, даже по-добри от преди. Тя е дорбе, и аз не се оплаквам, посочи Путин, без да отговори конкретно на въпроса.

Хората избират президенти и депутати, за да работят. Нещата от личния живот представляват интерес, примирил съм се с това, но не е най-важното, допълни той. 

Допинг

Мелдоният никога досега не е бил допинг, няма и точни данни колко време след спиране на употребата му остава в организма, обясни Путин в отговор на въпрос от руски спортисти по повод положителните допингови проби.

Не вярвам в това да има политически подтекст, но е вярно, че мелдоният се приема изключително от страните в Източна Европа и бившия СССР. Сега предстои да се направи изследване, за да се разбере колко време след края на употребата му остава в организма и разчитаме на обективни решения, посочи Путин.

Трябва да сме подготвени за всичко, допълни той, като подчерта, че все пак руските власти си сътрудничат с добри адвокати и ще се борят за справедливо решение. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!