Въпросите за „Пряката линия“ на Путин репетирани предварително

OFFNews 14 април 2016 в 11:48 3496 12

Въпросите за традиционната „Пряка линия“ на руския президент Владимир Путин са репетирани предварително, съобщи РБК.

„Пряката линия“ започва в 12 часа днес и по традиция жители от цяла Русия задават въпроси на Путин на живо в ефир в рамките на няколко часа.

РИА Новости дори обяви вече, че преди „Пряката линия“ са получени 2 млн. въпроса за Путин.

Според източници на РБК обаче подготовката за живите включвания, в рамките на които се задават въпроси, се случва отдавна, а от няколко дни текат и репетиции, като задаващите въпроси са издирени от администрацията на президента.

Примерът на медията е държавна почивна станция в Подмосковието, където организаторите на включването предварително са беседвали с бъдещите участници и са подбрали тези, които ще задават въпроси. Някои от тях са подготвени да зададат свои въпроси, а на други са дадени предварително подготвени от организаторите въпроси.

Тези, които няма да задават въпроси пък, ще участват във включването като масовка.

Всички бъдещи участници са преминали стриктен инструктаж, в това число да не напускат станцията преди „Пряката линия“ и да не разказват за предварителната подготовка, да не вземат микрофона от момичетата, които ще помагат.

Въпроси по време на „Пряката линия“ се задават и от студиото, където по традиция са подбрани предварително граждани от различни прослойки, включително министри, губернатори, чиновници и др.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!