Карикатура на Vive Charlie с обезглавеното дете разгневи Москва

OFFNews 04 март 2016 в 10:46 13170 23

Карикатура на корицата на британското издание на сатиричното Vive Charlie, на която жена с черен хиджаб държи отрязана детска глава, възмути депутатите в руската Дума. 

Това подкопава моралните устои на обществото, коментира Олга Баталина, шеф на комитета по труда. Тя определя като шокираща корицата, с която "носители на европейските ценности се подиграват на трагично загиналото момиче". "Ако европейците не са загубили моралния си имунитет, ще игнорират това издание така, както тялото се отървава от тумори и възпалителни процеси", категорична е депутатката, цитирана от РИА Новости. 

Ръководителят на комисията за сигурност и борба с корупцията Ирина Яровая от "Единна Русия" също протестира след публикацията. "Когато един психично болен човек извърши такова престъпление - това е трагедия, когато добре нахранени и цинични господа се присмиват на жертвата, както корицата на британското списание - това е огледало на собствената им душа, не много различна от тази на психично болните престъпници, заявява тя. 

На 29 февруари в Москва бе намерено обезглавено тяло на 4-годишно момиченце, след пожар в апартамент. По-късно бе задържана бавачката на детето - родом от Узбекистан, която вървеше по улицата с отрязаната му глава и викове "Аллах акбар".

Карикатурата се появи в туитър няколко часа след появата и задържането на престъпничката. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!