Канада наказа още 14 руски представители

OFFNews 22 март 2014 в 10:16 2644 0

Стивън Харпър, премиер на Канада
Стивън Харпър, премиер на Канада

Канада последва примера на САЩ и включи още 14 руски представители и банка "Росия" в списъка с подложени на санкции лица във връзка със събитията в Украйна, предаде ИТАР-ТАСС.

"Заедно с нашите съюзници решително подкрепяме Украйна", се казва в писмено изявление на премиер Стивън Харпър. "Ще предприемаме и в бъдеще допълнителни мерки за ограничаване на възможностите на конкретни лица да извършват пътувания и да използват задграничните си сметки, както и срещу банка "Росия", които са отговорни за подкопаване на суверенитета на Украйна", добави той.

Харпър повтори, че Отава не признава за легитимни резултатите от референдума в Крим. "Ескалацията на действията на Русия в Украйна ще доведе до по-нататъшната й изолация от международната общност", заяви той.

Както и миналия път, канадският премиер не уточни на кого са наложени санкции. Общо в канадския списък вече фигурират 59 руски и украински представители и бизнесмени. Стивън Харпър вчера излетя на едноседмична обиколка в Европа, в рамките на която ще спре в Киев за няколко часа днес за среща с премиера Арсений Яценюк.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови