Quantcast

Израелски войници убиха 15-годишно палестинче, хвърляло камъни

ОFFNews Последна промяна на 10 февруари 2016 в 18:52 4915 15

Снимка REUTERS/ABDELRAHMAN YOUNIS

Израелски войници.

Израелски войници са застреляли палестинско момче на 15 години, което е хвърляло камъни по израелски превозни средства в окупирания Западен бряг, предаде "Ройтерс".

Палестинското министерство на здравеопазването заяви, че малкият Омар Мади е бил откаран в болница, където е починал.

Напрежението между израелците и палестинците ескалира от октомври 2015 г. насам. В почти ежедневни атаки от страна на палестинците са убити 27 евреи и един американски гражданин.

За същото време израелските войници са убили поне 157 палестинци. Според властите 101 от тях са били нападатели, останалите са убити по време на разпръскване на протести.

Насилието избуява заради дългоотлаганите мирни преговори и завземането на още територия от страна на Израел.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.02 2016 в 08:29

Много хубаво, да мре мръсното цигане. Ако и тука ги трепеха на място за хвърляне на камъни по транспортни средства БДЖ-то нямаше да е в такова окаяно състояние.

11.02 2016 в 00:39

А у нас циганетата мятат камъни по влаковете. Да се поучим от Израел и борбата им срещу камъните.

11.02 2016 в 00:36

Браво на Израел. Утре да са 10 такива канидат- терориста. Кой ги учи да хвърлят камъни, като циганите?! Не си поплюва Израел с гнусните обитатели от долната земя. Днес хвърляло камъни, утре- бомби.

11.02 2016 в 00:31

В тези коментари наблюдаваме парад над антисемитизма. Едните мразят евреи, а другите араби.

11.02 2016 в 00:27

"Релтих Флода", мно'о с умен бе! Хич никой не се сети, че си написал Адолф Хитлер отзад-напред. Май от MOSSAD се криеш, да не те намерят, що ли. А и май не си запознат с българската и руска литература. На мюслулманска мърша нещо миришеш! и другия, "WHITE", уайт ама с лайнянокафявa кожа. Не на нас тези!

10.02 2016 в 23:24

Правилно са постъпили браточките от ЦАХАЛ. Малкото змийче утре ще стане голяма змия. Сега хвърля камъни, после ще започне да хвърля бомби. Нулева толерантност за мангустите. С ВАС СМЕ, ДРУГАРИ!

10.02 2016 в 22:39

Наздраве с чаша Каберне Совиньон!
Адресатът на наздравицата знае причината. :)

10.02 2016 в 20:29

постъпката на израелските войници е дълбоко недостойна и дори престъпна за мъже с пагони, но пък и малкият Омар Мади да беше се първо научил в коя държава живее и как да се държи там, щом в държавата Израел е толкова опасно да мяташ камъни. Въпрос не на морал и добро поведение, а просто на оцеляване. Това не оправдава войниците, които изглежда като да са превишили силно правата си, и е логично да бъдат съдени до дупка. Познавайки правораздаването в Израел, това вероятно няма да се случи, което не говори никак добре за Израел. Европа обаче трябва да се замисля още отсега как и по какъв начин ще озаптява престъпността на така наречените мигранти, която тепърва ще нараства. Да не се събудим някоя сутрин в ситуацията на Израел със войници на всеки ъгъл и пушкания и стрелби със и без повод, каквато е тази.

10.02 2016 в 20:24

Не случайно Вазов, Каравелов, Ботев, Достоевски, Толстой и прочие имат една дума за евреите -ЖИДОВЕ!

10.02 2016 в 20:00

До 4 :
Да , но в Европа от втората световна война насам ни вменяват вина на расисти , на подтисници , говореха първо за равенство и демокрация за всички , която прерасна в пълен толеранс към малцинствата , в следствие от това най-големите икономики въведоха политика на отворените врати и всички които виждаха проблем в това бяха обвинени за нацисти и ксенофоби .
НО когато става въпрос за не европейски държави , ние сме длъжни да уважаваме културата им и традициите им , за сметка на това сме длъжни да забравим нашите традиции и нашето културно наследство , за да можем да се влеем в новото глобално море .
Работата е там , че не ние се вляхме в глобалното море , а то направо ни заля пред очите ни . И оялите се европейски чиновници , продължават да мантруват същите глупости , въпреки , че всичко отива по дяволите ....