Израел вдига ограда по цялата си граница

Венцислав Лаков 10 февруари 2016 в 15:15 5673 9

Бенямин
Нетаняху е твърдо решен да загради изцяло държавата Израел

Израел подготвя дългосрочна програма за издигане на ограда за безопасност по цялата си сухопътна граница. Това заяви министър-председателят Бенямин Нетаняху, цитиран от ТАСС. 

Подготвяме тази програма, за да се защитим в Близкия изток, заяви той,а изказването бе разпространено от премиерската канцелария. Според Нетаняху програмата ще струва много милиарди шекели, разходите ще са за много години, но проектът ще бъде осъществен заради безопасността на Израел. 

В обкръжението, където живеем, сме длъжни да се защитаваме от хищниците, е заявил министър-председателят.  Както виждам, в края на краищата, Израел изцяло ще бъде ограден със защитна стена, добавя той. Според Нетаняху държава подготвя програми, които да пресекат проникванията през оградата в Юдея и по Западния бряг на река Йордан.

Израел вече издигна защитна стена по границите си със Сирия, Египет и Ливан, а също и в сектора Газа. Ограда е построена частично по Западния бряг на река Йордан. Миналата година започна изграждането на защитно съоръжение по границата с Йордания. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!