Израел пак обстрелва Газа, едно дете е убито

ОFFNews 08 август 2014 в 15:12 1978 5

Израелски войници.

Снимка Peter Beaumont

Израелски войници.

Израелската армия започна да стреля по военни обекти в Ивицата Газа, след като палестинците отказаха да продължат тридневното примирие, предаде английският вестник "Telegraph".
 
„Следвайки възобновения ракетен обстрел към Израел, Израелските сили за сигурност се прицелват в обекти на терористите в Ивицата Газа”, посочва съобщение на израелската армия.

При започналия въздушен обстрел на израелската армия е било убито десетгодишно дете, а една жена е била ранена.

„Израел няма да преговаря, докато се намира под обстрел”, заяви неназован официален източник, като допълни, че Тел Авив е информирал Египет за това, че иска да удължи прекратяването на огъня, преди „Хамас да наруши примирието”. „Израелският премиер и министърът на отбраната са наредили на израелските сили за сигурност да отвърнат със сила на нарушеното от Хамас примирие”, се казва в официално изявление.

Междувременно всички палестински фракции, опериращи на територията на Ивицата Газа, са се споразумели да не продължават тридневното примирие, сключено с Израел. „Всички палестински фракции, включително и Хамас, са постигнали съгласие да не бъде удължавано примирието защото Израел отказва да изпълни нашите условия, но преговорите продължават в Кайро”, заяви говорителят на Хамас Фавзи Бахрум.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews