Quantcast

Изборите в Москва нанесоха удар по властта в Русия

OFFNews Последна промяна на 09 септември 2019 в 12:03 5278 1

Руската управляваща партия "Единна Русия", която подкрепя руския президент Владимир Путин, претърпя сериозен удар на частичните местни избори в Русия, като загуби около една трета от местата, които контролираше досега в московската Дума, предава РИА Новости. Така в новата Дума гласът на опозицията ще се чува много по-силно.

Независими кандидати печелят 26 места, показват 100% обработените протоколи. Комунистическата партия има 13, опозиционната "Яблоко" и "Справедлива Русия" - по три, съобщава председателят на Московската избирателна комисия Валентин Горбунов.

Общо в московската Дума има 45 места.

Избирателната активност е била 21,77%.

Местните избори в Русия бяха сред най-напрегнатите от години. Мнозина от опозиционните кандидати не бяха допуснати до участие във вота, което доведе до продължителни масови протести с много полицейско насилие и арести.

След изборите "Единна Русия" ще контролира 26 места от 45-те, което е достатъчно, за да запази мнозинството си, но през 2014 г. партията спечели 28 места и имаше контрол над още 10 депутати, които се явиха като независими, но подкрепяха "Единна Русия". Сега ситуацията изглежда по-различна.

Рейтингът на Единна Русия пострада от недоволството на обществото от увеличаване на възрастта за пенсиониране в момент на намаляващи приходи.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5014

1

Диди

09.09 2019 в 13:06

Струва ми се, че нещо не сте в час с процентите и числата си, а и с имената на партиите. Явно някой де ги е писал е бързал за тоалетната.