Юнкер: Лидерите на Брекзита напускат кораба

OFFNews 05 юли 2016 в 15:15 9414 10

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер разкритикува реакциите на поддръжниците на излизането на Великобритания от ЕС Борис Джонсън и Найджъл Фараж.

"Патриотите не се отказват когато нещата станат трудни, те остават", заяви Юнкер пред евродепутатите в Страсбург. 

Коментарът на люксембургския политик идва след като вчера Найджъл Фараж подаде оставката си като лидер на Партията за независимост на Обединеното кралство (UKIP). Фараж е един от най-агресивните евроскептици и нееднократно е влизал в пререкание с депутатите в ЕП.

Преди дни и бившият кмет на Лондон Борис Джонсън, който също е сред водещите фигури в подкрепа на Брекзита, отказа да се бори за премиерския пост.

 Юнкер каза, че не разбира желанието на поддръжниците на излизането на ЕС да забавят стартирането на официалната процедура за напускане.

"Вместо да разработят план, те напускат лодката", заяви Юнкер. 

Председателят на ЕК неведнъж се е сблъсквал с Найджъл Фараж в Европейския парламент. При последното изказване на десния лидер след оповестяване на резултатите от референдума в Обединеното кралство, Юнкер дори се обърна към британските депутати, за да ги попита какво правят в залата, щом са постигнали целта си. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20699

10

Новак

06.07 2016 в 06:52

Най-лошото, което може да се случи след цялата тази дандания е евробюрократите и сегашните лидери на ЕС да се помислят за победители. В България видяхме как бюрократи, тъпанари и откровени престъпници могат да говорят всеки ден за "реформи" и нищо да не променят. Една такава тьотка даже обяви съдебната реформа за извършена.
Какви оставки, чесън? Тези се готвят с пионерски плам да "реформират" съюза - налагане на еврото, никакви референдуми повече и още регулации - както каза лидерът на либералите - има регулация за количеството вода в тоалетното казанче. Явно не могат или по-скоро не искат да разберат, че британците (а и всеки нормален европеец) гласуваха всъщност срещу тях.
Между другото речта на Ги Верхофстадт беше много силна и показва, че има надежда за връщане към първоначалните принципи, а не кой какви електрически крушки да ползва, как да изглеждат краставичките в бурканите и колко да са криви бананите.

26179

9

ELPIDA

05.07 2016 в 18:29

Аааа,Професоре,кметът на Лондон стига,да си го кътат британците.Накрая ше извикаме Путин и китайците,те ше ни опраят...

26179

6

ELPIDA

05.07 2016 в 17:35

Чесън,прав си...за оставките работата е"...надежда всяка тука оставете..."

8359

2

ОФчар

05.07 2016 в 15:38

Плъхове ;)

20374

1

Стринка Минка

05.07 2016 в 15:23

Така е Юнкер, ти загуби ама си още там, железен.
 
X

Да помогнем на украинските деца!