Борис Джонсън се отказа от надпреварата за британски премиер

OFFNews 30 юни 2016 в 16:21 6274 10

Бившият кмет на Лондон Борис Джонсън, който беше смятан за един от основните кандидати за премиер на Великобритания след оставката на Дейвид Камерън, обяви, че няма да участва в надпреварата.

Джонсън обяви решението си след консултации с депутати, като подчерта, че "предвид ситуацията в парламента" е стигнал до извода, че не може да бъде следващият лидер на Консервативната партия и съответно премиер. 

Джонсън беше един от лидерите на кампанията в подкрепа на Брекзита. Той беше смятан и аз един от фаворитите да заеме поста на Камерън, заедно с министъра на външните работи Тереза Мей. 

Мей обяви официално по-рано днес, че ще участва в надпреварата за премиерския пост. Тя обеща да договори най-добрите условия за излизането на Великобритания от ЕС и да лансира радикална програма за социални реформи, а като своя основна цел тя посочи сплотяването на британците след референдума. 

Кандидатурата си неочаквано обяви и министърът на правосъдието Майкъл Гоув. 

Въпреки първоначално обявената подкрепа за Борис Джонсън, днес Гоув обяви, че Джонсън няма лидерските качества, които лидерът на Косервативната партия трябва да притежава.

Кандидатурата си за поста на Камерън обяви и британската депутатка Андреа Лийдсъм, която обяви решението си в Twitter. 

Очаква се по-късно днес кандидатурите си да обявят още бившият министър на отбраната Лиъм Фокс и министърът на труда и пенсиите Стивън Краб.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20374

8

Стринка Минка

01.07 2016 в 00:14

И що този курвенски подход? Вместо да разпъват с Фарашката килима за излизането на Британия, нещо се свиват по ъглите.

12020

7

sp666

30.06 2016 в 20:32

Само седмица след вота най разпалените оратори се изпокриха като мишоци- и Фараж, и Джонсън. Щото май най-накрая осъзнаха че няма да има отстъпки - никакви - по това за което най много настояват - за ограничаване на свободното движение на хора. Та защо беше нужно да ручат жабета, не става ясно. Сега за да останат в иконпомическата зона, ще трябва не само да плащат повече вноски, да спазват всички други регулации, но и да изгубят пред народа си като оставят ЕУ миграцията свободна.

29585

2

Izalina

30.06 2016 в 16:43

Това май не е хубаво.
Още по-голяма мацаница се очертава.
Никой никъде из стария контитент сякаш вече не знае какво прави, а само налучкват и чакат реакции ...
 
X

Да помогнем на украинските деца!