Италиански фоторепортер и руският му преводач убити в Украйна

OFFNews 25 май 2014 в 15:48 1282 0

Снимка РИА Новости

Италиански фоторепортер и руският му преводач убити в Украйна

Италиански фоторепортер и руският му преводач са били убити в Украйна, съобщи РИА Новости.

30-годишният Андреа Рокели е убит близо до Славянск, като заедно с него е загинал и руският му преводач Андрей Миронов.

Смъртта на италианския гражданин ще бъде потвърдена след рапознаването на тялото му, което в момента се намира в болница в Славянск. Самоличността му трябва да бъде потвърдена от негови близки, обясниха украинските власти.

От външното министерство на Италия поискаха от украинските власти подробности около смъртта на италианския фоторепортер и сблъсъците, довели до смъртта му.

Убийство на журналист по време на изпълняване на служебните му задължения отново привлича вниманието на всички към трагедията в Украйна, заяви италианският президент Джорджо Наполитано.

Около 17 часа вчера група чуждестранни журналисти са попаднали в обсега на минометен огън в района на Андреевка край Славянск, обясни френският журналист Уилям Рогулен, който се е намирал на мястото и е бил ранен.

От украинска страна отрекоха за убийството на журналиста да са отговорни военни.

Украински военни не са използвали миномети около Славянск на 24 май. Най-близо разположените части са на Карачун, т.е. на около 1,5 км от мястото на стрелбата, посочи координаторът на групата за военно-политически изследвания „Информационно съпротивление“ Дмитрий Тимчук.

Андреа Рокели е професионален фотограф, който е работил за няколко италиснки фотоагенции. През 2008 година заедно със свои млади колеги създава независимо студио, в което се осъществяват различни фотопроекти в различни страни по света.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови