"Ислямска държава" в Либия е обезглавила 2 тунизийски журналисти

ОFFNews 08 януари 2015 в 21:12 9498 5

Софини Чураби и Надир Тари.

Снимка AFP/File

Софини Чураби и Надир Тари.

Либийският клон на "Ислямска държава" (ИД) твърди, че е обезглавил двамата тунизийски журналисти, които изчезнаха през септември 2014 г., съобщи "Дейли мейл".

Джихадистите са публикували съобщението на техен сайт, където са показали снимки на Софини Чураби и Надир Тари, с текст, че върху тях е бил "изпълнен законът на Аллах". На снимките се виждат двамата мъже, застанали до въоръжен мъж с камуфлаж и маска на лицето.

Все още не е официално потвърдено дали двамата са мъртви.

Терористите са обвинили журналистите, че са работели за медия, която се е борила срещу религията. Съобщението е подписано от името на комуникационните служби на провинция Барка в Либия. Барка е древното името на регион в източна Либия, където се смята, че ИД има контрол.

Чураби, който е разследващ журналист и блогър, беше активен по време на тунизийската революция, и Тари - фотограф, изчезнаха на 8 септември 2014 г. в източна Либия, в региона Айдабия.

Либия е потопена в хаос откакто през 2011 г. избухна бунт, подкрепен от НАТО, който свали от власт и уби ветерана диктатор Муамар Кадафи. В момента в страната има 2 враждуващи правителства и множество милиции, избиващи се за територия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!