"Ислямска държава": Ще превърнем Белия дом в черен

OFFNews 20 ноември 2015 в 06:57 6904 6

Снимка Фокс нюз

Кадър от видеото на ИД

„Ислямска държава“ (ИД) разпространи запис със заплаха да взриви Белия дом. Във видеото, което продължава 6 минути, двама мъже заявяват, че „Франция е първата, а Вашингтон ще бъде следващият“.

Това съобщи телевизия "Фокс нюз", която показа и фрагмент от записа. 
Видеото започва с монтаж на снимки от терористичните атаки на 13 ноември в Париж. След това, един от предполагаемите бойци на групировката - брадат мъж с пистолет, се обръща към французите: „Няма да просперирате и няма да съществувате още дълго. Започнахме с вас и ще завършим с т.нар Бял дом, който чрез нашия огън ще превърнем в черен“.
Това е второто видео със заплаха, получено през последните дни. В първото беше симулирано терористично нападение срещу Ню Йорк. Част от кадрите от това видео са включени и във второто съобщение на ИД. В него се чуват и заплахи към американския президент Барак Обама. 

Преводът на текста е направен от американски специалисти по Близкия Изток, отбелязва телевизията и уточнява, че достоверността на видеото се проверява. Съмненията на специалистите произлизат от това, че в кадрите отсъстват сцени на насилие, каквито е имало в предишни видеозаписи на „Ислямска държава”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови