"Ислямска държава" се подготвят за "ядрен холокост"

OFFNews Последна промяна на 30 септември 2015 в 08:10 7295 14

"Ядрен холокост" - така описва плановете на "Ислямска държава" немският журналист Юрген Тоденхьофер, който е прекарал 10 дни в редиците на терористите, пише британският "Телеграф".

Според Юрген "Ислямска държава" се подготвя за най-голямото религиозно "пречистване", а видяното от журналиста е описано в книгата "Inside IS — Ten Days In The Islamic State".

По време на разследването си Юрген е посетил окупираните градове Мосул и Рака.

Журналистът предупреждава, че Западът подценява силата на "Ислямска държава", които той нарича "ядрено цунами, което се подготвя за религиозна чистка".

Тоденхьофер успял да договори визитата си в сърцето на "Ислямска държава" след месеци преговори по скайп. Въпреки десетките клипове на обезглавявания на журналисти, той заминал, но преди това написал и завещанието си.

"Не виждам кой може да ги спре. Само Саудитска Арабия може. Връщам се песимист", споделя журналистът.

Една от причините да бъде допуснат немският журналист в редиците на "Ислямска държава" е, че е отявлен критик на американската инвазия в Ирак и Афганистан.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.10 2015 в 03:11

"Никой не може да ги спре." , този журналист много подценява основните световни сили, които ако поискат могат за 1 ден да се разправят Ислямска Държава.


Друг е въпрост, че САЩ... от една страна подпомагат ислямистите, от друга страна уж се бият с тях. Американците осъзнават ли изобщо какво правят, в Сирия на практика вече почти няма умерена опозиция. Основните сили са тези на Башар Асад, АлКайда (Фронт АнНусра) и Ислямска Държава. "Умерената опозиция" масово премина на страната на Фронт АнНусра.

30.09 2015 в 19:37

Е та че нали точно страните с развит военно-промишлен комплекс ги снабдяват с оръжие, те не си го произвеждат сами, защото нямат фабрики, ИД ще съществува докато големите икономически сили преценят, че вече не са им необходими, не ставайте смешни с "ядреният холокост" :D Повечето вече знаят, че целта е да се стресират масите с ниско ниво на съзнание и те да одобрят финансирането на всякакви военни и полицейски проекти и действия, с които да се гарантира "сигурността" на гражданите. Всичко е един добре скалъпен сценарии, в който вие си плащате за да може управляващите света да ви разиграват както си искат за тяхна лична изгода.

30.09 2015 в 13:09

Една камара глупости никой не можело да ги спре. Какво ли ще стане ако Русия, САЩ, Нато почнат заедно да се занимават с тях?
Но журналята сте прави, край ИД ще изтреби всички и няма кой да ги спре....

30.09 2015 в 11:39

Сирийците просто не са достигнали ниво да има демокрация в тяхната страна. Жалко е че не могат да изградят и живеят при демокрация и това си остава просто една химера. Американците междувременно се набутаха да подпомагат - успешно стана само в Тунис - винаги най-западна от всички арабски страни и донякъде в Мароко. От Либия натам стана мазало, където доминацията и на диктатора или на исляма смазва умереното и нормалното.

30.09 2015 в 11:29

До: selqnin, коментар 1

„Най-много да направят един маломощен ядрен удар някъде…“

Абсолютно си прав.

Точно за такъв вариант предупреждават бивши шефове на разузнавателните служби в САЩ. Обама направи чистка в разузнаването, службите за сигурност и армията, така че компетентните и смели хора вече говорят само извън службите. Някои отдавна излизат в медиите и казват, че има потенциална възможност за такъв ядрен удар в САЩ– ядрен заряд в куфар е възможен, и най-вероятният начин да се внесе е през южната граница.

Обама държи южната граница отворена, и освен мексикански деца, през нея минават стотици, ако не хиляди терористи. Службите за сигурност залавят само част от тях и признават, че друга част вече се намира във вътрешността на страната.

30.09 2015 в 10:51

Чесъне, ти бойна техника наживо виждал ли си, или само по американските екшъни?
Осъзнай се малко... то да дърпа спусака и да реже глави всеки може, но държави не се завладяват с калашници ;)

30.09 2015 в 10:46

"Не виждам кой може да ги спре. Само Саудитска Арабия може"

Да се чудиш да се смееш ли или да се смееш повече...

30.09 2015 в 10:25

Напълно достоверно звучи да го допуснат само защото е критик на САЩ.
Положението с ислямските сектанти си е ебало мамата пичове.

30.09 2015 в 09:35

Никой не иска война, но ако дойдат на Балканите ще разберат защо го наричат "буре с барут".
Тук има векове от генерирана ненавист към тази религия, ако излезе от бутилката рязането на глави или паленето на вързани хора на ислямистите ще им се види като безобидно шляпване.

30.09 2015 в 09:21

Много ми е интересно, как някакъв чаршаф, довчера гъзил се по пет пъти на ден, с прочетена едина единствена книга през живота си - Коран - се качва и управлява свръхзвуков изтребител примерно... МУАХАХАХАХАХАХА
Или може би този "ядрен холокост" ще бъде изпълнен с прашки?