„Ислямът няма място в Словакия“

OFFNews 21 юни 2016 в 15:15 7453 3

Снимка Уики Медия

Робeрт Фицо.

Един от основните мотиви на привържениците на Великобритания за напускане на Европейския съюз е страхът от миграция и бежанци. Те твърдят, че политиката на Европейския съюз за свободно преминаване на хора и задължителните квоти за разпределяне на бежанци от Близкия Изток са неприемливи, пише Ишаан Тхарор във в. „Вашингтон Пост“.

Министър-председателят на Словакия Робeрт Фицо, държавата, която е следващият председател на Съвета на ЕС, вероятно би изпитал съчувствие към този аргумент.

„Ислямът няма място в Словакия“, заяви той пред репортери през май.

Фицо твърди, че мигрантите „променят лицето на страната“ и не би допуснал такива промени да се случат.

Той направи подобни изказвания и през миналата година, когато вълна от мигранти и бежанци заля Европа.

Въпреки че Ангела Меркел, канцлерът на Германия, реши страната да приеме приблизително 1 млн. бежанци, Фицо, както и други политици от Централна и Източна Европа заявиха, че не са длъжни да настаняват бежанци и че за разлика от други западни страни и САЩ, те нямат опит с миграцията на мюсюлмани.

„След като Словакия е християнска страна, ние не можем да толерираме пристигането на 300 000 – 400 000 мюсюлмански мигранти, които ще искат да строят джамии навсякъде и ще се опитват да променят същността, културата и ценностите на страната“, заяви Фицо през януари.

В момента мюсюлманското население в страната е под един процент, а Брюксел не планира да пренасочва към Словакия особено голям брой мигранти.

Миналата година от министерството на вътрешните работи обявиха, че ако страната приеме мигранти, те трябва да са християни.

Вчера беше международният ден на бежанците, който се отбелязва от 2001 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12423

2

Бай Муле

21.06 2016 в 16:59

Там, където има разум, няма място за исляма. А там, където има либерализъм, има не само ислям, но и бъдеще, в което няма нищо друго, освен ислям.

12205

1

BGBGBG

21.06 2016 в 15:41

Словакия не искат мюсюлмани, Англия не искат Афганистанци, Белгия не иска Иракчани.. Абе май никой в Европа не иска скапаните ислямисти, само наш Бойко е готов да се надупи на всички.
 
X

Да помогнем на украинските деца!