Ирански снайперист държал на прицел азербайджанския президент

Ганчо Каменарски 18 ноември 2020 в 15:45 16001 1

На 16 ноември президентът на Азербайджан Илхам Алиев заедно със съпругата си Мехрибан посети границата с Иран – в районите, които тяхната армия неотдавна взе под контрол по време на 44-дневната война с Нагорно Карабахската република. Сега в иранските социални мрежи и медии се появиха снимки, на които държавният глава на Азербайджан е заснет през снайперски прицел.

Както съобщи президентската пресслужба, президентът е посетил Худаферинския мост, свързващ двете държави и издигнал националния флаг. „След това Президентът Илхам Алиев и първата лейди Мехрибан Алиева се разходиха по брега на река Араз, направиха си снимки за спомен пред Худафхеринския мост” – се казва в съобщението на пресслужбата.

За това, че иранските потребителии на социалните мрежи и медиите започнаха да публикуват фотографиите, направени през снайперския прицел, съобщи вчера руският военен експерт Юрий Лямин във Facebook. „Сега в иранските социални мрежи и медии се разпространяват кадри с президента Алиев, направени вчера през прицела на иранския снайперист от иранската страна на границата”, написа Лямин.

Съдейки по снимките на пресслужбата на президента и камуфлажните дрехи, с които била облечена президентската двойка, снимките много приличат на снимката, направена от иранския снайперист от другата страна на границата. 

Част от Худаферинския мост се намира на територията на Иран. Юрий Лямин също така предполага, че азербайджанският президент е наблюдаван в прицела ПСО-1 на карабината СВД (снайперска винтовка Драгунов). Поместилият фотографиите в Twitter блогер Goorkan също смята, че иранският снайперист е ползвал „Драгунов”, която може да поразява цели на 1300 м.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови