Интерпол издирва Виктор Янукович

OFFNews 12 януари 2015 в 16:48 6129 2

Интерпол обяви за международно издирване бившия украински президент Виктор Янукович. За това съобщиха от Международната полицейска организация в понеделник, цитирани от агенция ТАСС.

В разпространения от Интерпол документ се посочва, че Янукович е издирван по искане на Украйна за присвояване на особено голяма сума или съучастие в присвояването на голяма сума и за участие в организирана престъпна група.

Вътрешният министър на Украйна Арсен Аваков съобщи на страницата си във Facebook, че Интерпол издирва още сина на Виктор Янукович Александър, бившият украински премиер Николай Азаров, бившия здравен министър Раиса Богатирьова и бившия финансов министър Юрий Колобов.

За момента на сайта на Интерпол в интернет за издирване от изброените са обявени само Виктор Янукович и Юрий Колобов.

В същото време генералният прокурор на Русия Юрий Чайка заяви в интервю за „Российская газета“, че Русия не е получавала искане за предаване на Виктор Янукович или на други украински политици.

За момента такива искания не са получавани от компетентните органи на Украйна. При постъпването на подобни искания, те ще бъдат разглеждани в съответствие с международните договори и законодателството на Русия, посочи Чайка.

Янукович е издирван от Украйна заради злоупотреба с власт.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!