Белгиец е предполагаемият организатор на атентата в Париж

OFFNews 16 ноември 2015 в 11:36 6135 3

Снимка Independent

Белгиец е предполагаемият организатор на терористичната атака в Париж, съобщиха от радио RTL, цитирани от ТАСС.

Според данните от следствието организатор вероятно е Абделхамид Абаауд. Именно с него са се свързвали терористите, посочва медията.

Абаауд живеел в същия район, където и един от членовете на групата, свирила в „Батаклан“.

Абделхамид Абаауд не за първи път попада в полезрението на полицията. През януари името му е сред организаторите на редица нападения на територията на Белгия. Тогава телефонът му е прихванат на територията на Гърция.

Според RTL Абаауд е известен с екзекутиране на заложници, държани от „Ислямска държава“. Освен това се предполага, че той е вербувал в редиците на организацията и 13-годишния си брат.

Разследването на атентата в Париж се насочи именно към Белгия, която според полицията е служила като база на терористите.

Според френските власти сред предполагаемите извършители на атентата са трима братя французи. Първият е умрял при нападението на булевард "Волтер", вторият е задържан, а третият все още се издирва.

Полицията разпространи снимката и името му - Салех Абдеслам. Идентифицирани са общо трима от извършителите.

20-годишният Билал Хадфи е идентифициран като един от самовзривилите се терористи край Стад де Франс. Той е френски гражданин, за когото се предполага, че се е сражавал в Сирия, в редиците на Ислямска държава, след което се е завърнал във Франция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!