Япония разположи противоракетна отбрана на Хирошима и още три префектури

OFFNews 12 август 2017 в 08:25 5084 5

Президентът на САЩ Доналд Тръмп се обърна индиректно към Северна Корея, като заяви, че се надява севернокорейският лидер Ким Чен-ун да разбере сериозността на предупреждението му да не предприема военни действия срещу САЩ или съюзниците им.

"Ако Пхенян направи каквото и да е срещу Гуам или друга американска територия, или някой съюзник на САЩ, той истински ще съжалява", увери американският президент, цитиран от БТА.

Тръмп все още не е говорил с губернатора на Гуам - заплашения от Ким Чен Ун остров. Тръмп обаче чувствал, че жителите на острова ще са в безопасност. "Ако нещо се случи с Гуам, ще има големи, големи неприятности в Северна Корея", заяви американският президент.

Тръмп обяви, че САЩ обмислят допълнителни икономически санкции срещу Пхенян.

По-рано тази седмица Пхенян обяви, че разработва план за нанасяне на ракетни удари по стратегическите бази на САЩ на остров Гуам до средата на този месец. Планът ще бъде представена на държавния ръководител Ким Чен-ун, който ще вземе решение дали да го приложи.

Японските власти също се подготвят след заплахите на Северна Корея. Те са разположили системи за противовъздушна отбрана в западната част на страната. Пхенян отбеляза, че неговите балистични ракети ще прелетят над три японски префектури: Шимане, Хирошима и Кочи, преди да се приземят край Гуам. 

Японските въздушни сили за самоотбрана, които отговарят за противовъздушния комплекс, са били разположени в събота в трите префектури и в префектура Ехиме, пише агенция "Фокус", цитирайки японски медии.

Същевременно морските сили за самоотбрана са изпратили в Японско море кораб, който е снабден с радарна система за проследяване на балистични ракети.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

2

Victimized

12.08 2017 в 13:29

Е, та те японците заедно с германците, са нации подчинени на САЩ заради военните си авантюри в средата на миналия век. Краварите си изиграха там картите много добре, понеже директно след войната се наложи над Япония и ги направи свои съюзници, като обеща да ги пази от тези които са пострадали от тях при окупациите по времето на ВСВ , Китай, Корея и така на татък . Нещо като мутрите, налагат си протекцията .....
Всъщност, С.Корея, е следствие на следвоенните споразумения между Сталин и Труман. Като последния дори снабдява червената армия с оръжия, за да продължат войната си с Япония на източния фронт, като така Сталин затвърждава влиянието си във Виетнам и Корея, после САЩ се опитват да си го върнат, така се получават двете последователни войни там .

23293

1

Стефан

12.08 2017 в 11:04

А Япония какво отношение има към корейските проблеми, не разбрах.
Или пак и трябват 36-та, 38-а, 45-а?