Quantcast

Янукович обяви 20 февруари за ден на траур

OFFNews Последна промяна на 19 февруари 2014 в 14:53 2207 3

Украинският президент Виктор Янукович

Украинският президент Виктор Янукович обяви 20 февруари за ден на траур за загиналите по време на безредиците в Киев.

На цялата територия на Украйна ще бъдат спуснати наполовина знамената, поставени на държавните учреждения, органите на местното самоуправление, държавните предприятия и организации, ще бъдат отменени концертите и спортните мероприятия, става ясно от указа на президента.

Според данните на зам.-началника на главното следствено управление на Министерството на вътрешните работи на Украйна Олег Татаров по време на безредиците в Киев са загинали 24 души, като 14 от са цивилни. 751 души са били ранени, а 381 души са потърсили медицинска помощ.
По данни на Татаров от рани, получени по време на безредиците, са загинали 10 полицаи, а 77 полицаи са били ранени.

Властите в Киев призоваха двете страни да прекратят конфликта и да опитат мирно да се справят със сложната обществено-политическа ситуация, за да не допуснат повече човешки жертви.

Правим всичко възможно, за да осигурим безопасността на жителите на Киев и гостите на града, подчерта областният управител на Киев Владимир Макеенко.

Макеенко изрази съболезнованията си на семействата на загиналите.

Събитията в центъра на столицата разтърсиха света. Пролята кръв и погубени животи в мирно време са най-страшното, което може да се случи в демократична независима страна.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.02 2014 в 01:06

"Властите в Киев призоваха двете страни..."
Брей, тези власти да нямат някакво раздвоение на личността случайно? Ами нали точно ТЕ са една от страните?! Значи какво, себе си ли "призовават"? Гнусни убийци...

19.02 2014 в 15:29

Безсрамен лицемер! Нагло комунистическо чудовище!

19.02 2014 в 15:23

Да му се чудиш на този идиот за какво му беше да атакува Майдана! Но не, "той" искал площада да се разчисти моментално. Сега траур обявява, абсолютен безсрамник. Янукович е пътник рано или късно.