Янукович обяви 20 февруари за ден на траур

OFFNews 19 февруари 2014 в 14:53 2750 3

Украинският президент Виктор Янукович

Украинският президент Виктор Янукович обяви 20 февруари за ден на траур за загиналите по време на безредиците в Киев.

На цялата територия на Украйна ще бъдат спуснати наполовина знамената, поставени на държавните учреждения, органите на местното самоуправление, държавните предприятия и организации, ще бъдат отменени концертите и спортните мероприятия, става ясно от указа на президента.

Според данните на зам.-началника на главното следствено управление на Министерството на вътрешните работи на Украйна Олег Татаров по време на безредиците в Киев са загинали 24 души, като 14 от са цивилни. 751 души са били ранени, а 381 души са потърсили медицинска помощ.
По данни на Татаров от рани, получени по време на безредиците, са загинали 10 полицаи, а 77 полицаи са били ранени.

Властите в Киев призоваха двете страни да прекратят конфликта и да опитат мирно да се справят със сложната обществено-политическа ситуация, за да не допуснат повече човешки жертви.

Правим всичко възможно, за да осигурим безопасността на жителите на Киев и гостите на града, подчерта областният управител на Киев Владимир Макеенко.

Макеенко изрази съболезнованията си на семействата на загиналите.

Събитията в центъра на столицата разтърсиха света. Пролята кръв и погубени животи в мирно време са най-страшното, което може да се случи в демократична независима страна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!