Украинка изпрати видео послание от Майдана

OFFNews 19 февруари 2014 в 12:41 69643 1

Украинка изпрати видео послание от Майдана

Млада украинка публикува видео послание, записано на Площада на независимостта в центъра на Киев, който стана символ на протестите в Украйна.

Във видеото украинката обяснява каква е целта на мащабния протест и каква е причината хората да продължават да излизат на площада въпреки сблъсъците и жертвите.

„Аз съм украинка, от Киев. И сега съм на Майдана, в центъра на града. Искам да знаете защо хиляди хора в цялата страна са по улиците. Има само една причина. Искаме да бъдем свободни от диктатура. Искаме да бъдем свободни от политиците, които работят само за себе си, които са готови да стрелят, да бият, да раняват хората, само за да спасят парите си, само за да спасят къщите си“, се казва в посланието на украинката.

„Искам хората, които са тук, които имат достойнство, които са смели, да живеят достоен живот. Ние не сме варвари, но политиците ни са. Това не е Съветският съюз. Искаме съдилищата ни да не бъдат корумпирани, искаме да бъдем свободни“, допълва младата жена.

„Знам, че може утре да нямаме телефони, да нямаме интернет връзка. Утре може би ще сме сами тук и може би полицията ще ни убива един след друг, когато се стъмни“, категорична е тя.

„Затова ви моля да ни помогнете. Ние имаме свободата в сърцата си, имаме свободата в умовете си и сега ви моля да изградим тази свобода в страната ни. Можете да ни помогнете само като разкажете тази история на приятелите си, само като споделяте това видео. Моля, споделете го, говорете с приятелите си, говорете със семейството си, говорете с правителството си и покажете, че ни подкрепяте“, се казва още в посланието на украинката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!