И посолството ни в Москва получи плик с бял прах

OFFNews 15 февруари 2018 в 18:28 5252 2

И посолството ни в Москва е получило плик с бял прах, става ясно от публикация в ТАСС.

Общо 13 дипломатически представителства са получили пликове с прахообразно вещество.

Вчера подозрителни писма пристигнаха в шест дипломатически представителства. Днес пликове с прах пристигнаха и в посолствата на България, Холандия, САЩ, Италия, Канада и Словения, както и в представителство на ООН.

Според източник на ТАСС в службите за спешна помощ веществото не представлява опасност. Смята се, че пликовете са били изпратени в един ден. Всички получени писма са съдържали сходен по състав прах.

По-рано органите на реда съобщиха, че в състава на праха е открит фипронил - вещество от семейството на пестицидите, използвано в селското стопанство, медицинската практика и при борбата с вредни насекоми.

По данни на главното управление на руското вътрешно министерство за Москва, полицаите са конфискували веществото и са го изпратили за изследване. Установено е, че то не представлява опасност, съобщи говорител на управлението.

Представител на главното управление на министерството на извънредните ситуации за Москва също потвърди, че веществото не представлява опасност за населението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

2

Стефан

15.02 2018 в 22:26

Фипронил, а? Някой гледа да се отърве от яйцата на прах. Като не може да ги продава на цеховете за майонеза.
Ма си е идея, де. Като ме гепят ченгетата с кесията с бел прах - може да кажа, че са ми я пратили по пощата, щото съм посолството на едни извънземни.

11800

1

limlim

15.02 2018 в 20:26

Прах, прашец..., може посолът да е получил лична пратка. Или някой от персонала? Как не получи някой, напр. зелен прашец??? Или син...
 
X

Да помогнем на украинските деца!