Говорителят на израелската армия: Хамас лъже за жертвите в болницата в Газа, те са между 10 и 50

OFFNews 21 октомври 2023 в 09:42 3324 2

Арие Шаликар

Снимка Нова тв

Арие Шаликар

„Хамас” лъже за броя на загиналите и ранените при ракетния удар на болницата в Газа. По данни на ООН и други организации, които имат достъп до информация, с голяма вероятност, става дума за между 10 и 50 ранени и мъртви, а не за 500 жертви. И всички тези между 10 и 50 жертви, което също е достойно за съжаление, са причинени не от Израел, а от палестинска ракета. 

Това заяви говорителят на израелските отбранителни сили Арие Шаликар в интервю по Нова тв

Към момента на атаката ние не сме предприемали нищо на мястото и в околността. Сравнително бързо стана ясно, че нападението е извършено от ракета на „Ислямски джихад”, която е била една от десетте, изстреляни от джихадистите към Израел. Попаднала е в Газа на паркинг до болницата и е причинила щети. Това може да се види на запис в реално време на телевизия „Ал Джазира“, каза още той.

„Хамас” използва ситуацията и заяви, че Израел е бомбардирал болницата. Разпространи се и информацията за броя на жертвите и никой не си зададе въпроса как „Хамас” е в състояние да установи броя на жертвите в рамките на първите 5 минути, коментира Арие Шаликар. 

За цивилните в Ивицата Газа той обясни: 

Отговорността за живота на цивилните в Ивицата Газа се носи от ръководството на Ивицата Газа и това е „Хамас” - от 17 години насам. „Хамас” трябва да е заинтересована да пази собственото си мирно население, ако е нормално демократично управление като това в Израел, Западна Европа и т.н. Проблемът е, че „Хамас” не само не желае да опази мирното си население, но го иска там, където е самата „Хамас”, за да го използва като жив човешки щит за собствения си гръб в тези гъсто населени територии. Откъде мислите се изстрелват всички тези ракети към Израел? През последните 13-14 дни са изстреляни 7000 ракети от тези гъсто населени територии на Ивицата Газа. Там няма дори военна казарма. Откъде се изстрелват тези ракети? Естествено, от жилищни сгради, близо до църкви, от джамии, училища, болници. Всички хора, които остават там, се предоставят сами като жив щит в услуга на терористите. Искам да кажа още нещо: през последните две седмици Израел успя да евакуира стотици хиляди цивилни на юг, а някои - в северната си част. Много от израелците в момента не живеят сред собствените си домове – стари, млади, бебета, деца са при приятели или настанени някъде, за да преживеят този момент, защото ние се намираме във война. След като Израел е евакуирал населението си, защо „Хамас” да не може да го направи? Отговорността за населението на Ивицата Газа носи избраното правителство., а „Хамас” е в управлението на Ивицата Газа от 2007 г. Но тъй като ние знаем, че те не искат да носят отговорност за съдбата на собственото си цивилно население, полагаме усилия и в двете посоки. От една страна да евакуираме цивилното население на Израел, а от друга – във вражеската територия хората да се чувстват сигурни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

400

2

демотиватор

21.10 2023 в 15:52

Филистимците си гръмнаха паркинга пред лечебницата, дет' техните си мюсюлмански братя/сестри чакаха за преглед/хуманитарка.
Какво ли ще е следващото им юначество?!
И да, не били от Хамас, от Ислямски джихад били, казват, за който умее да ги различава...

345

1

Джендо Джедев

21.10 2023 в 11:13

То вярно, човек като гледа снимките след взрива, на паркинга има 10-ина опожарени автомобили, а дори слънчевите панели на сградите около него изглеждат непокътнати. Да не говорим, че не виждам как в сградите могат да се натъпчат няколкостотин души. Да не говорим пък и за всички доказателства, че това е била ракета, изстреляна от козолюбците. Изобщо, никак не им се получи пропагандата на тия. Жалко за жертвите!
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика