Готвача на Путин се цели във властта: Създава консервативно движение

OFFNews 16 ноември 2022 в 12:59 1845 4

готвача

Снимка Архив

Евгений Пригожин е от близкото обкръжение на Путин.

Ръководителят на руската частна военна компания "Вагнер" Евгений Пригожин мисли да създаде "консервативно движение" в Русия, което може да се превърне в политическа партия, съобщава руският опозиционен сайт "Медуза", като се позовава на свои източници.

"Твърди се, че движението ще заложи на патриотизма и държавността и ще се занимава с постоянна критика на руски чиновници и бизнесмени", се казва в материала. То ще е насочено "срещу елита", но ще има и "реваншистки" дневен ред - да култивира чувство за отмъщение за военните неуспехи. "Младши партньори" на Пригожин в това начинание ще бъдат близките до Путин бизнесмени братя Ковалчук, твърдят източниците.

"Пригожин е един от инструментите на братята Ковалчук, чрез които те искат да покажат на Путин, че биха могли да бъдат едни от "главните действащи лица в политиката на страната", се посочва в статията.

Източниците на опозиционния сайт подчертават, че не знаят дали основателят на "Вагнер" е обсъждал политическата си кариера с Путин. Според тях възможно е Кремъл да "санкционира" Пригожин за намеренията му, понеже влиянието му расте и това вече буди безпокойство у някои високопоставени лица от силовите ведомства.

Институтът за изследване на войната също отбеляза прицелването на Пригожин във властта. 

"Готвача на Путин и основател на частната военна група "Вагнер" Евгений Пригожин продължава да се утвърждава като изключително независим, сталинистки военачалник в Русия, превръщайки се в още по-значима фигура в националистическата провоенна общност", бе записано в доклада на ISW от вчера.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2070

4

НЕМА ТАКЪФ

17.11 2022 в 11:26

ГОТВАЧА НА путин , ЦЕЛИ ДА ГО " СГОТВИ" С ПЕЛМЕНИ !

345

3

Джендо Джедев

16.11 2022 в 14:01

Тоя трябва да избягва високите сгради. За всеки случай! :D

345

2

Джендо Джедев

16.11 2022 в 14:00

Пешко от Перни,

На рашките - със сигурност! :D

-5426

1

Бай Пешо от Перни 6

16.11 2022 в 13:23

Путин ще им се стори цвете тогава.