Главният лекар на болницата, в която лекуваха Навални, изчезна в гората

OFFNews 09 май 2021 в 16:57 9553 1

Регионалният министър на здравеопазването Александър Мураховский е изчезнал в горите на руската Омска област, съобщават местните издания "Омск здесь" и "Коммерческие вести".

Мураховски изчезва на 7 май. Той тръгва с ATV към гората и оттогава няма връзка с него. Според друго местно издание "Супер Омск" четириколесният мотор на Мураховски е намерен в блато. Първоначално роднини и приятели започват да издирват самостоятелно Мураховски, но ден по-късно се обръщат към полицията.

Сега го издирват полицаи, служители на Росгвардия, МЧС, ловни инспектори и местни жители. В издирването участват хеликоптери. Местното МВР съобщава за издирването на изчезналия мъж, но не назовава името му.

Руската телевизия "Дождь" се е опитала да разговаря със съпругата на Мураховски. Тя отказва да коментира. Жената плачеше, отбелязват на сайта на канала.

Преди да бъде назначен за регионален министър на здравеопазването, Мураховски управляваше градската клинична болница за спешна помощ №1, където през август 2020 г. беше приет политикът Алексей Навални. През февруари и март в тази болница починаха двама лекари, лекували Алексей Навални. Един от тях беше заместник на Мураховски.

Като управляващ болницата, през август Мураховский заяви пред медии, че причината за тежкото състояние на докарания в кома опозиционер е нарушена обмяна на веществата. Мараховский две денонощия отквазваше да разреши превозването на Навални за лечение в Берлин. 

Самолетът, летящ от Томск за Москва, кацна аварийно в Омск, защото на Навални му прилоша по време на полета.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови