Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Германци спасиха агенти на Мосад, пратиха им сметка от 1263 евро

OFFNews 08 март 2016 в 12:54 9807 7

u-boot
Подводницата "Рахав" на път от Кил към Средиземно море през декември

Кметството на германския град Кварнбек, провинция Шлезвиг-Холщайн, изпрати на държавата Израел сметка за "извличане от калта на агенти на Мосад", предаде телевизия NDR. Градчето е разположено на канала, свързващ балтийската корабостроителница в Кил със Северно море.

На 17 декември в ливадата край канала с колата си са били затънали израелски агенти, а кметството на градчето им изпратило помощ, припомня телевизията. Инцидентът станал, когато построената в Германия подводница за Израел "Рахав" отплавала по канала към Средиземно море и пристанище Хайфа.

В Израел се тревожели от евентуален терористичен акт и изпратили въоръжени агенти да огледат местността край канала. За мисията обаче бил избран неподходящ автомобил - вместо високопроходим джип, агентите наели обикновен "Форд Фокус“. 

Без да се съобразят с надписа "влизането забранено" агентите приближили брега на канала и затънали в калната ливада. Екипът бил забелязан от възрастна госпожа. На въпроса какво правят на брега, израелците отговорили, че са дошли да гледат ветроходна регата. Госпожата позвънила в полицията. На място пристигнала патрулка, пожарна и кметът на градчето. Израелските агенти представили на властите дипломатически паспорти и разрешителни да носят оръжие на територията на Германия.

Накрая бил "мобилизиран" местен фермер, който с трактора си извлякъл форда на агентите от Мосад. Те благодарили за помощта, стиснали си ръце със спасителите и отпътували. След известно време в посолството на Израел в Берлин пристигнала сметка за 1263 евро. Кметът и полицаите били възмутени от появата на въоръжени чужденци край града им. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!