Германия прекрати разследването за подслушването на Меркел

OFFNews Последна промяна на 13 юни 2015 в 13:44 2921 5

Германия прекрати разследването за подслушването на Меркел

С разпореждане на генералния прокурор на Германия Харалд Ранке е прекратено предварителното разследване за подслушания мобилен телефон на германския канцлер Ангела Меркел

Скандалът по подслушвания телефон на канцлера започна преди година, в разгара на друг подобен – за американското подслушване на водещи европейски политици, в това число и германски. Оказа се, че Меркел е вторият канцлер след Шрьодер, който е бил подслушван от американците. Тогава Меркел заяви, че е недопустимо съюзници да се шпионират. Малко след това демонстрира новия си супермодерен криптотелефон, до който има достъп само тя и още най-много двама души в държавата, съобщава БНР.

Скандалите с подслушването от страна на американската Агенция за национална сигурност се разви в неочаквана посока – когато станаха известни факти, че германските спецслужби са подслушвали за американците.

Специална комисия в Бундестага разследва кой кого и кога е подслушвал и защо. Резултатите от работата й обаче нито се очакват скоро, нито да огласят фактите такива каквито са в действителност.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.06 2015 в 09:14

Аз пък ако съм на мястото на Меркел и Франсоа Оланд, като разбера че ме подслушват (дори и в играта да са и германските тайни служби), нарочно ще се направя че не знам и ще им набутвам на американците неверни информации - да им се изпотят мозъчетата. И ще им гледам сеира. Например нарочно като говоря с Оланд ще казвам "О, този тъмно лилавия Обама, колко е секси, ще го изпапа кака Ангела" и Оланд да ми отговаря "Аз вече го мушнах веднаж - не си прави труда - не е яко"... и така нататък - джумбуш да става.
Вече със съврременните технологии всяка средностатичскека детективска агенцийка може подслушва даже и без мобилен телефон. Това не е кой знай каква тайна.

13.06 2015 в 20:54

Еде, говняците, обършете си сополите и лигите, разбира се че Комсомолката ще бъде подслушвана,та преди нея имаше един друг дългогодишен управляваш Шрьодер, пък той се оказа руска курва, защо да не се очаква същото от Тетка...ми то Говностан винаги си е бил суровинен придатък на Германия....май немците искат отново да играя курвачка.....да не забравят кой е победите от 2-та Световна война, да не им завият САЩ пак гайките!!!

13.06 2015 в 17:46

САЩ като СССР- но разни кришнари и платени чехли със статут партийни секретари, винаги ще намерят на кого да служат...

13.06 2015 в 14:55


Това е да си пудел,но да тръбиш наляво и дясно че си суверенна държава.;)

Скоро след влизането в сила на икономическоно споразумение с Пиндостан,обикновените немци ке изпитат силата на своето търпение.

13.06 2015 в 14:16

Eми естествено, че ще го прекратят. Много високо са стигнали. Знае се кой одобрява във ФАЩ подслушването на държавни глави на други страни.