Quantcast

Американското разузнаване продължава да подслушва Меркел

OFFNews Последна промяна на 30 юни 2014 в 13:44 16910 4

Ангела Меркел

Американското разузнаване продължава да подслушва германския канцлер Ангела Меркел и след зашифроването на телефоните й, съобщи БНР, позовавайки се на в. „Билд“.

След като стана ясно, че САЩ са следили телефонните разговори на Меркел в продължение на 10 години, германското правителство беше оборудвано с телефони на дюселдорфската фирма „Секюсмарт“ с най-висока степен на сигурност.

Компанията е доставила на германското правителство 2500 телефона преди няколко месеца.

Това не представлява проблем за нас. Пробиваме защитата на този вид телефони сравнително бързо, коментира високопоставен служител на американското разузнаване.

От Белия дом отказаха коментар по въпроса.

След като стана ясно, че телефонът на Ангела Меркел е бил подслушван, американският президент Барак Обама обеща пред нея, че практиката за следене на съюзници ще бъде прекратена и че нейният телефон вече няма да бъде подслушван.

Въпреки това от разузнаването признават, че продължава подслушването на германски министри и представители на германската икономика.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.06 2014 в 15:19

Някакъв вестник писал нещо си... "от разузнаването признават, че продължава подслушването на германски министри" Точно това пък не мога да го повярвам :) Има ли го цитирано изказването на някой от разузнаването или е "новина" на БИЛД само?

30.06 2014 в 14:50

... еми няма ПЪК само от Лубянка да подслушват щази-Меркел... ние, такова, само баннваме "подслушвачите" ;)

... хахахахахаха

... казано си е: вържи попадията, да не ходи при кадията?!?

така ли беше или...

... хахахахахаха

30.06 2014 в 14:16

Сър Обама сигурно е искренн, в обещанието си. Но, за дяволите програмисти, няма невъзможни неща... Е, откъде може някой да знае, кой кого подслушва, освен ако не го залови в това? И нищо чудно и разузнавачи да подслушват и лейди Меркел и куп народ по света. но това не е патент на американски служби... Всички служби по света имат любопитство. Въпроса е - докъде се простира любопитството им? Защото има и личен живот на човека има и общественн? Макар и преплетени, все пак не е редно да те шпионират кога си лягаш, пиеш ли сок, и тотално да те шпионират! но е нормална практика всякакви служби и хакери да се ровят в живота на общественни лица. Лейди Меркел е видна световно значима личност и няма начин да не е обект на интерес и за служби и за хакери. Но е странното, че са и поверили телефон, който може да бъде разбит кода? Обикновенно, за такива неща се използуват криптиращи връзки с кодиране на входна инфо при реч и есемеси и декодер в другият край на изходната информация, за адресата. А предполагам, че дори и да знаят програмният език на един софтуер, то трудно би декодирала дори и машина компютър кода на телефонният разговор, ако се криптира по рпазличен еталон всеки път? Тоест, ако се присвоят различни символи към всеки символ на разговора било нула или единица в двоичен код, то всеки разгговор, на изхода ще трябва да се дешифрирас различен код всеки път. А кода би било логично да го знаят само кодиращите и декодиращите програмисти! Ако някой друг го знае, значи или има вътрешен агент, който го издава или линията, по което кодатора и декодатора уточняват какъв ще е кода на шифровка за денят се подслушва и се улавят пароли и кодове? Едва ли могъщото германско разузнаване и специалисти биха оставили на случайни хора такива важни линии...? Освен, ако в техните редове няма внедрени двойни агенти. Това вече не е невъзможно, впредвид факта, че сме един пакт в НАТО, а бивши военни от десетилетия гервански специалисти са в САЩ и често и в спец. служби. А те имат своите контакти с бивши свои подчинени, познати, знаят много за Дже- рмани. Определено е странно това,
че телефона на канцлерката не е надеждно защитен. А за по-рискови разговори ема и методи на ттройно четворно криптираща връзка, с п ароли и кодове зададени от различни експерти и съхранявани в отделни сървъри, невключени в мрежата на нета. А за такива криптирания, на тези могъщи компютри им трябват милисекунди, за да криптират един разговор в реално време с по няколко шифровки. Трае милисекунди. И на практика, е възможно да се използуват различни шаблони - книги, новини, филми. И за да се дешифрира от СИА дори и от свръхбързите им компютри едно такова съобщение щще е много трудно да се дешифрира кода, ако всеки ден се променя, пък и често може и за всеки телефонен разговор. На практика, дори и да се случи, един разговор да бъде разкодиран, то следващият ще е много трудно да се декодира, в реално време. Защото кода автоматически е сменен и на декодера се появяват съвсем различни изходни символи. Трудна работа. ... Определено нещата са сложни за вярване, че се подслушва телефона и, но трябва да се приеме този факт, а ако е оставено да бъде подслушван, значи който ръковноди защитата не се е потрудил да я подсигури...

30.06 2014 в 14:01

Такива случаи правят Меркел, Германия и цялото ЕС да изглеждат, като щатски проститутки. И като им гледам и поведението, май са си и точно такива...