Германия ограничава социалните помощи за имигранти от ЕС

OFFNews 12 октомври 2016 в 18:11 6966 3

Германското правителство е одобрило предложение за нови ограничения за социалните помощи за имигрантите, идващи от ЕС, предаде "Гардиън".

Според промените гражданите на ЕС няма да могат да получават социални помощи, ако са живели по-малко от 5 години в страната.

Предложението идва, след като федералният съд реши, че гражданите на ЕС могат да получават социални помощи, ако са живели в Германия повече от 6 месеца.

Според германските управляващи подобно решение само окуражава "социалния туризъм", който товари икономиката на страната с повече от 800 милиона евро на година.

Предложението не включва имигрантите, които работят в момента в Германия и си плащат данъците. Те ще имат право на социални помощи, ако загубят работата си. Всички останали, които никога не са работили в Германия, ще бъдат засегнати.

Противници на идеята са от зелената партия и от лявата "Линке", според които Германия трябва да подсигурява минимален стандарт на живот на всички граждани без значение от националността им.

Към юни 2016 г. в страната живеят 450 000 души от държави-членки на ЕС, които получават социални помощи, което е 12% от всички европейски имигранти в Германия. От тях 135 хил. са българи и румънци, като 42% от тях работят, но въпреки това получават помощи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10538

3

Black Hex

12.10 2016 в 21:09

ха-ха-хаххх
зелю напращелов доматев пътувал лоукост от терминал ено.
хи-хи-хиххх
Що ли ни съ учидвам. той и оня от село сеново и той така. обречени сте шорошомолките да пътувате нискобюджетно. съдба.

77927

1

El Commandante

12.10 2016 в 18:36

Само така!

Крайно време е мързеливия помияр Влади да иде да си намери неква работа, не да виси на социални помощи и да плещи тъпотии в нета.