„Газпром" намали доставките на газ за Румъния

OFFNews Последна промяна на 03 октомври 2014 в 13:38 3207 6

От началото на октомври от „Газпром" са намалили с 13% доставките на природен газ за Румъния, без властите в Букурещ да бъдат информирани официално.

Това съобщи румънският министър на енергетиката Ръзван Николеску, цитиран от румънски медии.

В момента вносът на руски газ е в размер на по-малко от 0,2 милиона куб.м. дневно, докато румънското производство възлиза на около 31 милиона куб.м.

„Потокът природен газ, доставян от Русия на Румъния, е намалял днес с 5% спрямо планираното. Става дума за малки количества. Не бяхме информирани за причината за това намаление", посочи вчера Николеску.

Той подчерта, че Румъния е добре подготвена за идващата зима и хората няма да останат на студено.

Вчера е било свикано консултативно събрание с представители на газопреносната компания „Трангаз" и „О Ем Ви Петром", и „Ромгаз Медиаш". Властите в Румъния са поискали от „Трангаз" да изиска обяснения от „Газпром" за внезапното намаляване на доставките на газ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.10 2014 в 21:45

http://www.ljplus.ru/img4/b/u/burmatoff_read/987148384.jpg

03.10 2014 в 17:14

Ха, насухо обръснатите сливи Поли, Стефан, Гацо (очакват се и другите) цвилят от радост, че Путин и Газпром не бръснат румънските.
При азиатците е така: първо опъват курвите дето са им подръка, после ако им се се ще, гонят останалите.

03.10 2014 в 16:43

Що бе, засега крадат малко. Чакай да застудее наистина, е тогава да видиш кво има да става. И как ще се омайданят 3.0, че и други фокуси ще има.
Досега нали поляците, а до преди няколко дни и унгарците им даваха нещо, реверсивно. Хубаво, ама руснаците казаха на поляците, че щом тоя газ не им трябва - те и да не го пращат, хем ще им излезе по-евтино. Шляхтичите въпреки истериите си, вденаха бързо, и резнаха реверса. Остана от Унгария.
Хубаво, ама унгарците и русините в Задкарпатието също като в Новорусия, не щат да имат общо с галицийските фашисти, и казаха че ще се отделят от Киев. Укропите им казаха че ще им правят майдан и Одеса, а Орбан каза на парашенко че тогава засега няма да има газ, а ако се дърви още - ще има и вежливи унгарци в шарени зелени дрехи от неговата страна на хребета.
Тъдява отива и историята с Румъния, щото Буковина, и сигурно с тая шепа газ пробват кой какво ще каже.
Така че, газ види се няма да има, а виж Крим-2 и 3 - явно ще има:)

03.10 2014 в 15:54

Гацо каза!
Крадливите укри – щом стана студено ПОЧНАХА ДА КРАДАТ ЯКО!
Гацо каза!

03.10 2014 в 15:44

И в Полша е намалял. Просто укропите започнаха да крадат, понеже стана студено.

03.10 2014 в 15:17

Властите в Румъния никой Русия не ги бръсне за слива. Нито Путин, нито Газпром. И да ревът и да не ревът - това е. Ако искат газ - да си внасят от УСА.