Френският посланик: Атентатът няма да промени политиката ни към имигрантите

OFFNews 07 януари 2015 в 22:10 5724 7

Атентатът в Париж, при който загинаха 12 души, няма да промени политиката на страната към имигрантите. Това заяви пред bTV френският посланик в България Ксавие дьо Кабан.

Във Франция има хора с радикални идеи, но те са родени като французи – католици или мюсюлмани. Показателно е това, че според очевидци на нападението стрелците са говорили френски без акцент.

Един имам в малък град близо до Париж каза, че това няма нищо общо с неговата религия, че хората, които са направили този атентат, са продали душата си на Дявола. Това значи, че повечето религиозни хора са против този атентат, подчерта Дьо Кабан.

Загиналите са известни лица във Франция, които винаги са показвали смелост и готовност за борба против омразата. Екстремистите са решили да унищожат свободата на пресата с атентата си, коментира посланикът.

При атентат срещу френското сатирично списание "Шарли Едбо" загинаха 12 души, 10 бяха ранени, като 7 от тях са в критично състояние. За момента нито една групировка не е поела официално отговорността за терористичния акт. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови