Quantcast

Франция отхвърли търговското споразумение между ЕС и САЩ

OFFNews Последна промяна на 03 май 2016 в 15:56 12680 7

Франция отхвърля предложеното споразумение между Европейския съюз и САЩ, защото е против нерегулираната свободна търговия. Това обяви френският президент Франсоа Оланд. 

Няма да приемем подкопаване на основните принципи на нашето селско стопанство, култура и взаимен достъп до публичните пазари, подчерта Оланд. 

"Грийнпийс" публикува 240 страници поверителни документи от преговорите за споразумението за свободна търговия TTIP. Според документите американското правителство е оказвало натиск върху ЕС за смекчаване и дори премахване на текстовете за защита на околната среда и на потребителите в рамките на споразумението. 

След изтичането на документите от ЕК веднага обявиха, че "Грийнпийс" са изтълкували погрешно документите и нарекоха разкритията "буря в чаша вода". Организацията получи критики и от страна на американските власти. 

Европейският комисар по търговията Сесилия Малмстрьом посочи, че има много недоразумения около изтеклите документи за Трансатлантическо партньорство за търговия и инвестиции.

Споразумението трябва да бъде ратифицирано от всички държави членки, за да влезе в сила. 

Преди Оланд да обяви официално позицията на страната френският министър на външната търговия Матиас Фек подчерта, че преговорите може да бъдат прекратени, защото Вашингтон отказва да направи отстъпки. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27639

3

sottozero

03.05 2016 в 16:51Соросяги,за кой сте?

73928

2

El Commandante

03.05 2016 в 16:43

Това че Франция трябва да е политическия лидер на ЕС мислим вече го казАх, не некакви изкукуригали ЩАЗИ бабички....

8132

1

Boba Fet

03.05 2016 в 16:39

А стига бе тия са имали топки. Да не повярва човек.