Десетки хиляди на протест срещу TTIP в центъра на Хановер

OFFNews 23 април 2016 в 18:51 5923 4

Снимка twitter.com/Thomas_Sparrow

Над 25 000 души от цяла Германия се събраха днес в центъра на Хановер на протест срещу планираното споразумение за свободна търговия между Европейския съюз и САЩ (TTIP) и вече сключеното споразумение между ЕС и Канада (CETA).

Слоуганът на акцията е "Обама и Меркел идват: спрете TTIP и CETA".

Демонстрацията е провокирана от започващото в неделя двудневно посещение на президента на САЩ Барак Обама в Хановер.

Преговарящите от двете страни на Атлантика се надяваха да успеят да приключат преговорите по време на мандата на Обама, но времето е недостатъчно, като се има предвид, че президентските избори в САЩ са през ноември, отбелязва ДПА.

Обществените услуги по никакъв начин не трябва да бъдат обект на преговори по TTIP. Същевременно стандартите за храни и всички стоки в ЕС няма да се променят и не бива да очакваме негативен ефект за страните членки на ЕС, коментира пред OFFNews.bg чешкият евродепутат от Алианса на либералите и демократите Дита Харанзова, която е член на комисията по вътрешен пазар и защита на потребителите в Европарламента.

След като бъде изготвено от преговарящите от ЕС и САЩ, споразумението за TTIP ще трябва да бъде одобрено от Европейския парламент и Съвета на ЕС, за да може то да влезе в сила.

Европейската икономика би нараствала със 120 милиарда евро годишно, или 545 евро на глава от населението, при въвеждането на TTIP. В България TTIP би довело до повишаване на износа на България за САЩ със 7,7 %. Това ясно показва, че нашите производители ще имат достъп до нови платформи за развитието на своя бизнес – но запазвайки съществуващите регулаторни стандарти, коментира евродепутатът от ЕНП Ева Паунова по време на работна среща с изпълнителния директор на Европейско-американската търговска камара Ивон Бендингер-Ротшилд на 15 април в Ню Йорк.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

3

Victimized

24.04 2016 в 04:26

Чудя се просто, сега ли да се навеждам или да съм културен и да изчакам изборите, просто етикет, не ме разбирайте погрешно....

25665

2

Victimized

24.04 2016 в 04:25

"коментира евродепутатът от ЕНП Ева Паунова по време на работна среща с изпълнителния директор на Европейско-американската търговска камара Ивон Бендингер-Ротшилд на 15 април в Ню Йорк."
Ротшилд чии интереси защитават, понеже историята ни е научила доста, та просто питам, за един приятел......?

12455

1

merypoup

24.04 2016 в 01:49

Браво на немците. За "бежанците" не смеят да гъкнат, но поне за това протестират сериозно. Разбира се "безпристрастните" български телевизии мълчат, като наакани. Смеят ли да се отклонят от правата линия. Такива новини не трябва да се съобщават или ако се съобщят ще е с половин уста и за половин секунда.
А евродепутатите повтарят до припадък спуснатите опорни точки за благоденствието, което ще ни посипе след сключването на това споразумение. Или са безкрайно нагли или безкрайно глупави.

 
X

Да помогнем на украинските деца!