Фон дер Лайен пак в Киев, ще се срещне със Зеленски и Шмигал

OFFNews 15 септември 2022 в 10:56 1128 1

Урсула фон дер Лайен пристигна в Киев

Снимка Twitter

Урсула фон дер Лайен пристигна в Киев

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен пристигна в Киев, където ще се срещне с украинския президент Володимир Зеленски и украинския премиер Денис Шмигал, обяви самата тя в Twitter.

Според Фон дер Лайен много неща са се променили от последното ѝ посещение в Украйна.

"Възнамерявам да обсъдя с Володимир Зеленски и Денис Шмигал продължаващото сближаване на нашите икономики и народи по пътя на Украйна към присъединяване", пише тя.

Председателката на ЕК пристигна в Киев с влак, става ясно от публикаваната от нея снимка. Урсула Фон дер Лайен вчера обяви посещението си в Киев по време на годишната си реч за състоянието на Европейския съюз. В изказването си тя подчерта, че ЕС ще даде на Украйна възможност да се възползва максимално от своя потенциал.

Смелостта има едно име: Украйна. Предстоят ни трудности, но ако Европа е солидарна, Путин ще се провали

Преди седмица стана ясно, че ЕК официално ще предложи на Украйна допълнителна финансова помощ в размер на 5 милиарда евро. Това е допълнение към 10-те милиарда евро, които ЕС вече е предоставил под формата на финансова, хуманитарна и военна помощ.

По време на вчерашното си слово пред Европейския парламент Урсула фон дер Лайен обеща, че "ЕС ще помага на Украйна колкото е необходимо, докато тя не победи врага".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!