ЕЦБ ще заседава извънредно заради ситуацията в Гърция

OFFNews Последна промяна на 28 юни 2015 в 11:17 2006 3

Управителният съвет на Европейската централна банка (ЕЦБ) ще проведе извънредно заседание, посветено на ситуацията около Гърция.

Това се случва след решението на Гърция отхвърли предложението на международните кредитори. Това доведе до отказа министрите на финансите от еврозоната да продължат спасителния план за Гърция след 30 юни.

Според Би Би Си Управителният съвет на ЕЦБ днес ще прекрати подпомагането на гръцката банкова система със средства.

Управителният съвет е упълномощен да взема решения за отпускане на извънредни заеми на гръцките банки. Заседанието днес трябва да реши какво да предприеме ЕБЦ, след като Гърция се е запътила към дефолт и банкова паника.

Финансовата институция поддържа гръцките банки чрез спешни заеми, след като през последните месеци гърците масово теглят спестяванията си. Европейската централна банка обаче, няма да може да може да продължи тази практика след приключването на спасителната програма, което явно ще се случи на 30-и юни

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.06 2015 в 12:54

Правилно решение. Гръцките политици набутаха държавата в това положение с десетилетия живот назаем и никакви мерки за реформа. Време е да се върнат към реалността малко.

Същото, между другото, се случва и в Русия, единствената разлика е, че докато корнукопията на гърците се изля от заеми, при Русия тя дойде от високите цени на петрола.

Обаче Мързелът, азиатско-балканската ДИВОТИЯ и БЕЗОТГОВОРНОСТТА е същата и мизерията, която ги очаква ако не се стегнат ще е подобна.

Омерзен съм.

28.06 2015 в 12:46

Абе да я угасят, ама в тъмното чакат черните обонгоски пантери. Ше изгорят всички еврогейтаци в миг!
Че и ти покрай мокрото.

28.06 2015 в 12:02

Абе, гасете им лампата на мързеливите червени гърчоля и да си лягаме !