ЕС може да махне част от санкциите срещу Русия през март

ОFFNews Последна промяна на 19 декември 2014 в 16:15 6884 24

Ангела Меркел.
Ангела Меркел.

ЕС ще обмисли евентуалното премахване на санкциите срещу Русия, ако Москва обещае да запази териториалната цялост на Украйна непокътната, заяви Ангела Меркел, цитирана от ТАСС.

"Ще преценим дали има напредък в тази насока. Чак тогава може да започнем да вдигаме санкциите", беше коментарът й.

Тя подчерта, че ЕС е наложил санкции срещу Русия в отговор на ситуацията в Украйна. Меркел се надява, че страните членки ще бъдат на едно мнение, ако се наложи ограниченията срещу Москва да бъдат разширени.

За момента обаче съюзът не смята да обсъжда налагане на по-тежки санкции.

Дипломатически източник от Брюксел заяви, че през март 2015 г. ЕС ще обсъди махането на част от санкциите срещу Кремъл.

"Дотогава мерките срещу определени лица от Русия и Украйна, част от черния списък на ЕС, ще изтекат и ще се наложи да решим дали да ги удължим, или да ги ревизираме", каза той, като добави, че деескалирането на конфликта в Украйна ще повлияе много на решението.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.12 2014 в 01:38

Защо да се махат санкциите ? Русия не иска да се махат санкции и хич не им пука от ЕС ... Натиска и спекулациите с нефта и рублата се провалиха. Русия се справи, ... ами ние ?!

20.12 2014 в 23:22

А така, омекнахте ли както винаги? Издърпахте му на Путя ушенцето, сега ще го накарате да обещае, че повече няма да прави така и ще го пуснете да си живурка. И Рузвелт по същия начин помоли Сталин да обещае, че ще бъде джентълмен в източна Европа. Толерастията е страшнa болест!!!

20.12 2014 в 20:19

До: read or dead
Виждам, че много уважавате Путин. Очевидно имат слабост към диктатори, които убиват журналисти, отнемат бизнеса на предприемачите и ги пращат в затвора с фалшиви обвинения.
В такъв случай, би трябвало да си преразгледате отношението към САЩ, защото Обама е комунист (доколкото му позволява средата) и се държи като диктатор, за да създаде нов световен ред без участието на САЩ. Обама още като дете е индоктриниран от комунисти и наистина вярва, че САЩ трябва да се оттегли от ролята си на световна суперсила. На мен не ми се вярва от това да излезе нещо по-добро за света. В този властови вакуум ще се включат китайските и руските комунисти. От комунизъм никой не е видял добро. Жалко, че не го разбирате.

20.12 2014 в 18:45

Гацо каза!
Ей, хо хо хо, тез журналя де ни пробутват подобни “заяви Меркел: ЕС ще обмисли евентуалното премахване на санкциите срещу Русия, ако Москва обещае да запази териториалната цялост на Украйна непокътната” дали ни вземат за балъци...?!?!?
Или за балъци вземат Путин и руснаците... МНоооо го елементарно, МНООООГО!
Западът, вкл. ЕС са стъпили на килимчето на Путин, и този ще ги клати, клати, клати... колкото му е кеф ...
Какви санкции, какви ПЕТ лева (евро), нищо няма да спре Русия след нанесените обиди срещу Путин и руснаците. НАПРОТИВ – още повече се консолидираха руснаците стократно повече отколкото преди Майданя ... Ако преди Майданя положението на Путин евентуално е можело нещо да се разклати, сега, пред външен ясно очертал се враг ТОВА Е АБСУРД, всичко руско се обединява срещу външния враг. ТОЛКОЗ!
ОСВЕН ако целта на Запада не е била тази, т.е. консолидация на руснаците, то друго не може да се предположи. ТРУДНО може да се предположи, че ЗАПАДЯ и Нюланд (понички на Майданя), БайдънЯ и 5млрд за “демократизиране на укрите”са “играли” неграмотно и непрофесионално ...
Но предстои да видим ... руснаците си стягат армията отвсякъде по границите, пък на Обама му изтича мандата ... все някога ще се разберат ... А за БГ си е ясно – прецакано.
"Rebus sic standibus!" (на турски, използван от българи – това е дереджето).
Гацо каза!

20.12 2014 в 15:23

Що бе, каквото могат - правят. Е в няква съседна тема даже са пратили нещо с намек за женско име. "Една". Един вид привличане на внимание и гласове. Всичко по учебника.
Военните ми специалности са други, и когато ставаше дума за психологическа война, си я пусках покрай ушите. През ум не ми е минавало че ще опра до това. А то.
А като се окопитиш - нормална война, и всичко е същото. Отначало го отнесох по човката, естествено, отсреща стари кучета, аз - зелен дихател, а после картата се нареди. Стратегията очевидно не е моя работа, а виж оперативното изкуство вече се намества.
Ебем ти заеби, както казват в родната ми пехота, ей сеа ше ги, само да ни пуснат да излезем от тия въртолети. Долу танкистите ни чакат, тия са корави, и знаят занаята.
А ми се искаше да се занимавам с друго.
Ебати живота.

20.12 2014 в 14:16

Ехеей НПО-орките съвсем се спихнаха бе))))))никакви ги няма гОркИте))))

20.12 2014 в 13:14

Видно е, че ФАЩ недолюбват Меркел, (освен че я и подслушват де, а може би точно и поради тази причина).

Иначе щяха да пуснат тука повече ШОРОШОМОЛЦИ да спамят, освен дежурния untermensch, произлязъл от същия клон, както и Обонго.

Значи, голямо ОПИКАВАНЕ ще падне на всички опери (от Виена до Лондон включително), ако западняците еврогейци-педероатлантици не се вразумят вовреме...

20.12 2014 в 11:01

Виж бе момче, аз наистина не съм виновен че майка ти се е ХХХХХХХХ(цензурирано) с маймуни. Демокрация - значи сексуална свобода. Не разбрах с какво обаче е виновна публиката.
Безплатен съвет:
"Кучешко сърце", от някой си Булгаков. От там можеш да препишеш автобиографията си, като кандидатстваш примерно за психиатрията.

20.12 2014 в 10:34

Ама ти си се съмнявал в Дарвин? Ето още едно доказателство, че си продукт на пиян сперматозоид:)))))

Какаванчо, предпочитам майка ми да е маймуна, аз също....по добре умна маймуна, отколкото човек по глупав от маймуна..създаден от пиянски сперматозоид.

Пък аз си мислех, че шапката ти е изпила мозъка:)))))

20.12 2014 в 10:22

Мда. Показателно.
Пиян малотен дебил, е равноправен участник в публично обсъждане. Дълбочината на съжденията, е равноценна на президентските заявления.
Така и ще стане белята ...

А, да, щях да пропусна.
Арго, аз вече не се съмнявам в теорията на Дарвин. Човекът наистина е произлязъл от маймуните. По блестящ начин го е доказала майка ти. Очевидно единствено възможния начин за твоето възникване, е съвокупление с маймуна.