Екипажът на товарния кораб е подал сигнал преди той да се удари в моста в Балтимор

OFFNews 26 март 2024 в 18:26 6388 0

Губернаторът на щата Мериленд Уес Мур

Снимка БТА

Губернаторът на щата Мериленд Уес Мур

"Екипажът на товарния кораб е подал сигнал за бедствие секунди преди той да се удари в моста в Балтимор, което позволило на властите да ограничат автомобилния трафик по него," заяви губернаторът на щата Мериленд, цитиран от Асошиейтед прес.

Междувременно щатският министър на транспорта съобщи, че един от пострадалите е починал в болница, предаде Ройтерс.

Губернаторът на Мериленд Уес Мур каза още, че контейнеровозът е имал проблем с електрическото захранване, предаде Франс прес. "Можем да потвърдим, че екипажът информира властите за проблем с електрическото захранване", посочи Мур.

Както OFFNews писа, рано тази сутрин товарен кораб изгуби тяга и се блъсна в голям мост в Балтимор, който след това се срути в реката. Корабът се блъсна в една от опорите на моста, в резултат на което цялата конструкция се разпадна. Няколко превозни средства също паднаха в студените води. Спасители продължават да издирват оцелели. Мостът се срути в момент, когато трафикът по него е бил по-слаб, отколкото през деня, когато по него преминават хиляди автомобили. Според местните власти по време на срутването на моста на него са се намирали неустановен брой работници по поддръжката. Претърсване със сонар е установило, че има автомобили във водата с дълбочина от около 15 метра. Тази сутрин температурата на водата е била около 8 градуса по Целзий.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!