Quantcast

Една нощ на барикадите в Киев

OFFNews Последна промяна на 07 февруари 2014 в 10:23 3520 3

1/1
Нощ на барикадите в Киев. Снимка: Сергей Антонов

Продължават опитите за разрешаване на кризата в Украйна. Помощник държавният секретар на САЩ Виктория Нюланд пристигна на двудневна визита в Украйна. 

Междувременно в петък украинското министерство на вътрешните работи предупреди, че има информация за подготовян терористичен акт. 

„Крайно десни групировки планират отново да разклатят мира и няма да се спрат дори и пред терористичен акт. За това свидетелстват наличната оперативна информация и последните събития в Дома на профсъюзите, където имаше взрив. Не е изключено това да се е случило по време на изготвянето на самоделно взривно устройство”, заяви министърът на вътрешните работи на Украйна Виталий Захарченко в свое изявление, публикувано на сайта на МВР на Украйна.

Губернаторът на украинската Харковска област Михаил Добкин, който е и един от създателите на обществената организация „Украински фронт”, мобилизира Източна Украйна за отпор на участниците в Майдана. 

„Харковска област и цялата югоизточна част на нашата страна е силно свързана с Русия. Исторически, икономически, душевно, религиозно. Поради това надеждата за подкрепа от Русия съществува в тази част от страната ни, която категорично не приема Майдана. И не е съгласна с безпринципната позиция на западните политици, и понякога цели държави, издигащи екстремисти до национални герои”, казва Добкин.

В четвъртък Полша прие за лечение четирима украински граждани, пострадали по време на протестите в украинската столица Киев. Украинците ще се лекуват в болницата на полското вътрешно министерство във Варшава.

Фоторепортажът е на фотографа на OFFNews Сергей Антонов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.02 2014 в 12:27

Балкански,пак ръсиш тъпотии!Именно,проруското правителство на Янукович,нареди да бъдат пребити мирни демонстранти!Подчертавам мирни,и ако наричаш 35 милиона украинци/останалите 11 милиона са проруски/,националисти и фашисти просто не си в час!Най голямата европейска държава,е загиваща,благодарение на Русия,която е захапала Украйна във мъртва хватка и по никакъв начин не иска да я пусне!

07.02 2014 в 18:44

Западняците са готови дори да подкрепят вилнеещите в Киев ултранационалисти, фашисти и антисемити, само и само да внасят напрежение в отношенията с Русия.

07.02 2014 в 11:33

Мишоци, вижте какво става в Пловдив в момента! Зарежете барикадите в Киев. Там седят и чакат договорките и паретата!