Quantcast

Human rights watch: Полицията в Киев бие журналисти и медици (видео)

Марина Юнакова Последна промяна на 31 януари 2014 в 16:45 4578 10

Протести в Киев

Международните партньори на Украйна трябва да окажат натиск за разследването на грубите посегателства над човешките права в страната.

Това се съобщава в последния доклад от днес на международната неправителствена организация Himan Rights Watch.

По време на разследване, свързано с протестите в Киев, организацията е документирала 13 случая, в които полицията е упражнила физическо насилие над журналисти и медицински работници, включително побой и стрелба с гумени куршуми.

По неофициални данни на украински неправителствени групи тези случаи са повече от 60, пише в доклада.

Много пъти полицията нарочно се е целила в журналисти и медици, които не са били част от протестиращото множество.

Възможно е случайно да бъде уцелен някой журналист или медик по време на насилствените сблъсъци, но не и дузина, заяви Ана Нейщат, асоцииран програмен дирекотр на „Human Rights Watch”, която в момента се намира в Киев.

"Полицията е изправена пред огромно предизвикателство, но това не е оправдание за агресията над журналисти и медици или за липсата на мерки за защитаването им“.

Повечето журналисти и медицински работници са ранени по време на сблъсъците от 19 януари на улица „Грушевски“ в Киев.

Полицията е използвала сълзотворен газ, гумени куршуми, димки и водни оръжия, за да разпръсне протестиращите, някои от които са хвърляли коктейли "Молотов" и бейзболни бухалки. Във всички случаи, документирани от „Human Rights Watch”, журналистите са носили цветни жилетки с надпис „Преса“ или каски със същите отличителни знаци.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.02 2014 в 21:14

Коректно към нас, бугарите ще е Oфнюз като заработва доларчетата, дарени “България-америка”, да цитира с големи дебели букви: The Guardian (30 януари): “Репортажите за Киев нямат общо с реалността. През последните месеци протестите в Украйна са разиграни в западни медии според добре репетиран сценарий. Това е история, която сме слушали отново и отново под една или друга форма – не на последно място и по време на подкрепената от Запада Оранжева революция в Украйна преди десет години. Но всичко това има съвсем малка връзка с реалността. От репортажите не може да се разбере, че крайни националисти и фашисти стоят в центъра на протестите и атаките на държавни учреждения. Една от трите основни опозиционни партии, оглавили кампанията, е антисемитската „Свобода“, чийто лидер Олег Тягнибок твърди, че „московско-еврейска“ мафия контролира Украйна …»
КАКТО Е ВИДНО – САМО ЦИТАТ от The Guardian, обективната истина...!!!!

01.02 2014 в 15:15

Police rights watch
Журналисти и медици бият полицаи

01.02 2014 в 14:00

@попрашки - Дежурните орки пак СМЕ на вахта, а?

СТЕ, СТЕ от далече се вижда :) виж само намажи дупарата с повечко вазелин и си вържи очилата с ластик. Не за друго, да не си търсиш после очетата по пода след многото зор. :)

Айде лека и спорна раПта.

01.02 2014 в 13:50

"Полицията в Киев бие журналисти и медици (видео)" и после ги изяжда,като в Сев.Кореа а?

01.02 2014 в 11:12

О-о-о Вискохвалифицирания фекален лорд,стари друже, къде се губиш, май в Тутракан нямате комуникации а?
Вече бях решил, че и ти като всички влечуги си в летаргия.

01.02 2014 в 08:45

Обикновени нискоквалифицирани курвета са балкански и попотника. Но нямат ентусиазма на коректора - той е винаги надрусан :)

01.02 2014 в 01:40

малей,тия двамата,Балкански и попутник са готови прокурори като Вишински,нека да проверят кой е той.предстайш ли си ако им паднеш в ръцете,няма ама- мама,направо до стената и в името на революцията-огън!въх,въх какви екземпляри е отгледала милата ни Родина. абе ,,професоре Балкански,,този никнейм да не би да е от епикризата от психодиспансера,?

31.01 2014 в 23:35


"Ние, сме на всеки милиметър..
и така, до края на сантиметърааа..."

Дежурните орки пак сме на вахта, а?

31.01 2014 в 22:12

Ето защо Human rights watch трбва да бъдат забранени.Тия с човешки права ли се занимават или с политика.Не чух да са казали нещо за убитите и ранени полицаи- те също са хора.
Те лошите полицаи повече пострдаха от протестиращите и журнналистите.

31.01 2014 в 21:11

Журналята са си за бой. Лъгаха, лъгаха, лъгаха, че тия протести били уж "мирни" и "демократични".

Обаче после се оказа, че са организирани от украински ултранационалисти, антисемити и неофашисти, които с насилие искаха да смъкнат законното правителство.

Самия The Guardian го кажа.