Eagles of Death Metal с концерт в Париж утре

OFFNews 05 декември 2015 в 21:09 2737 0

Снимка Reuters

Eagles of Death Metal.

Eagles of Death Metal, групата, която имаше концерт в зала "Батаклан" в Париж на 13 ноември по време на терористичното нападение, ще се завърнат Париж утре, за да изнесат първото си шоу след трагичната вечер, предаде списание "Билборд".

Те ще излязат на една сцена заедно с U2, чието представление трябваше да бъде на 14 ноември, ден след атаките. Концертът ще е в "AccorHotels Arena". След това злополучната банда ще продължи европейското си турне прз февруари.

Групата вече е заявила, че иска да е първата, която иска да свири отново в "Батаклан", след като бъде отворена.

"Първо си помислих, че са някакви пиратки. Барикадирахме вратата със столове, а от хладилника извадихме бутилка шампанско като единственото ни оръжие", спомня си за изстрелите басистът Мат МакДжънкинс в интервю пред списание VICE. Той е успял да се скрие в стая до сцената, в която вече е имало ранени от стрелбата.

Фронтменът на "Eagles of Death Metal" Джеси Хъджис разкри тогава, че въоръжен човек е нахлул в съблекалнята на музикантите, където са се били скрили няколко души. Всички те били убити с изключение на малко дете, което се било скрило под коженото му яке.

"Хората се правеха на мъртви и бяха толкова уплашени. Основната причина, че толкова много бяха убити, е, че много от присъстващите не искаха да оставят приятелите си. Много хора заставаха пред другите, за да ги предпазят", разказва той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови