Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Щитът, който спаси 18 френски барети в "Батаклан"

OFFNews 18 ноември 2015 в 21:31 8138 4

Полицейски щит

Снимка "20 minutes"

Само един от полицаите, използвали този щит, бил леко ранен.

В щит, използван от френските части при щурма на превзетата от терористи зала „Батаклан“ в Париж, са били преброени 27 следи от куршуми, съобщи Би Ти Ви.

В концертната зала, където около 1000 души слушаха американската група Eagles of Death Metal, беше най-кървавото от нападенията късно вечерта на 13 ноември. Там джихадисти избиха близо 100 невинни граждани, а без намесата на силите на реда жертвите щяха да бъдат повече.

Снимка на щита беше направена от журналист на френското издание „20 минути“, което публикува обширен материал за най-кървавия от парижките атентати. Зад бронята в различни моменти са се крили 18 барети.

Междувременно преди няколко часа от групата Eagles of Death Metal, която се е върнала в САЩ, направиха първите си публични изявления след трагедията. Това съобщи Би Би Си. Те признават, че още не могат да се съвземат от ужаса.

Никой от музикантите не е пострадал, но сред загиналите са трима служители на звукозаписната компания на групата, както и англичанин, продавал нейни материали.

„Макар преизпълнени с тъга за жертвите, заедно с феновете, семействата, гражданите на Париж и всички засегнати от тероризма, ние сме горди да стоим заедно с нашето ново семейство, сега обединени от обща цел за обич и състрадание“, е посланието на рок изпълнителите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!