Джулиан Асандж потупа по рамото Едуард Сноудън

Елица Мартинова 11 август 2013 в 07:20 3489 3

Създателят на сайта
Създателят на сайта "УикиЛийкс" Джулиан Асандж . Снимка: БГНЕС

Основателят на WikiLeaks Джулан Асандж похвали Едуард Сноудън за приноса му в "борбата за свобода" в САЩ.

В петък вече американският президент Барак Обама заяви, че държавата ще преразгледа законовите положения в "Патриотичния акт" - решение, което Конгресът прие след терористичните атаки на 11 септември 2001 г. В него са залегнали положенията, които позволяват на американските разузнавателни служби да следят личната кореспонденция на гражданите, ако има съмнения, че те са замесени в планиране на терористични нападения. Именно тези програми бяха разгласени преди месеци от Едуард Сноудън. В петък Обама обеща да преразгледа спорните текстове и гарантира, че ще работи за повече прозрачност в работата на службите.

В събота Джулиан Асандж коментира изявлението на Обама на страницата на WikiLeaks. В него създателя на скандалния сайт отбелязва приноса на Едуард Сноудън.

"Това е победа за Едуард Сноудън и неговите привърженици. Както сам каза, той се опасяваше, че разкритията му няма да доведат до никакви положителни резултати. Сега тези последици придобиха реални измерения и президентът, а също така и американският народ и всички хора по света дължат това на Едуард Сноудън", посочва Джулиан Асандж.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!