Quantcast

Дженифър Лорънс за голите снимки: Това е сексуално престъпление

Последна промяна на 08 октомври 2014 в 16:27 7452 6

Дженифър Лорънс.

Снимка MIKE BLAKE/REUTERS.

Дженифър Лорънс.

Холивудската звезда Дженифър Лорънс нарече кражбата на своите и на десетки други известни жени голи снимки "сексуално престъпление, съобщи "Гардиън".

Тя коментира за пръв път темата пред медиите: "Това не е скандал. Това е сексуално престъпление. Това е сексуално насилие. Отвратително е", каза тя пред списание "Венити фейър".

"Законът трябва да бъде променен, ние също трябва да се променим. Затова уебсайтовете също са отговорни. Само фактът, че някой може да бъде сексуално употребен и насилен и че първата мисъл, която идва на ума на някого, е да направи пари от това - е немислим. Не мога да си представя как някой може да е толкова не във връзка с човечеството. Не мога да си представя, че може да си толкова незаинтересован и празен отвътре. Само защото съм публична фигура, защото съм актриса - не значи, че съм го заслужила. Това е моето тяло и аз избирам какво да правя с него. Фактът, че не аз съм избрала да публикувам снимките си, е отвратителен", заяви актрисата.

Лорънс е гневна не само на хакера, но и на хората, които са погледнали голите й снимки, като също ги обвинява в сексуално престъпление. "Всеки, който е погледнал снимките, е съучастник в сексуално престъпление. Трябва да се засрамите. Дори хора, които познавам и обичам, казват - "О, да, погледнах ги". Не искам да се нервя, но в същото време си мисля, че не съм им позволила да гледат голото ми тяло", възмути се тя.

Звездата не пропусна и журналистите в обвиненията си. Според нея пресата е поддържала историята жива дълго време, след като тя практически е отминала, като е подхранвала една лоша култура. Според нея всеки има избор и не е задължително човек да разпространява лъжи и отрицателни емоции, за да се прехранва. "Можеш да бъдеш добър. Нека да направим този избор и - да се почувстваме по-добре от него".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.10 2014 в 22:48

Като не искат да ги развяват, да не се снимат.
Мои снимки защо няма в нета?
Защото съм от другата страна на камерата.

08.10 2014 в 19:37

А аз си мислех че по-тъп от Цвък Цвък няма!!!

08.10 2014 в 17:57

Пача. Заради нейните скъпоценни голи снимки, което явно е драма, сравнима със сексуално насилие (!), трябвало "законът да бъде променен, ние също трябва да се променим. Затова уебсайтовете също са отговорни"

Що пък да не въведем поголовна цензура и да ограничим правото и възможността на хората да споделят информация, щото някаква празноглавка има доверие на apple за голите си снимки.

Доста е неприятно това и принципно бих съчуствал, но да казва, че била "насилена" е малко...пресилено. И хората не са ѝ виновни - човек може и трябва да си пази информацията, но когато нещо изтече, да вкарваш духа обратно в бутилката би било възможно само в режим поне като китайския или най-добре севернокорейския.

Но те феминиститите причината за всеки проблем е женомразие и решението на всички проблеми е пълна цензура - все пак марксистките корени на феминизма си личат, с тяхната мания да са жертви на някакъв патриархален гнет.

08.10 2014 в 17:28

Коментарът Ви е изтрит, защото е силно нецензурен. - OFFNews.

08.10 2014 в 17:21

да не се е снимала изначало...кой ми сра в гащите

08.10 2014 в 17:02

Ами добре де, дайте да ги видим и ние после ще се засрамим!