Дженифър Лорънс за голите снимки: Това е сексуално престъпление

Калоян Константинов 08 октомври 2014 в 16:27 8660 6

Дженифър Лорънс.

Снимка MIKE BLAKE/REUTERS.

Дженифър Лорънс.

Холивудската звезда Дженифър Лорънс нарече кражбата на своите и на десетки други известни жени голи снимки "сексуално престъпление, съобщи "Гардиън".

Тя коментира за пръв път темата пред медиите: "Това не е скандал. Това е сексуално престъпление. Това е сексуално насилие. Отвратително е", каза тя пред списание "Венити фейър".

"Законът трябва да бъде променен, ние също трябва да се променим. Затова уебсайтовете също са отговорни. Само фактът, че някой може да бъде сексуално употребен и насилен и че първата мисъл, която идва на ума на някого, е да направи пари от това - е немислим. Не мога да си представя как някой може да е толкова не във връзка с човечеството. Не мога да си представя, че може да си толкова незаинтересован и празен отвътре. Само защото съм публична фигура, защото съм актриса - не значи, че съм го заслужила. Това е моето тяло и аз избирам какво да правя с него. Фактът, че не аз съм избрала да публикувам снимките си, е отвратителен", заяви актрисата.

Лорънс е гневна не само на хакера, но и на хората, които са погледнали голите й снимки, като също ги обвинява в сексуално престъпление. "Всеки, който е погледнал снимките, е съучастник в сексуално престъпление. Трябва да се засрамите. Дори хора, които познавам и обичам, казват - "О, да, погледнах ги". Не искам да се нервя, но в същото време си мисля, че не съм им позволила да гледат голото ми тяло", възмути се тя.

Звездата не пропусна и журналистите в обвиненията си. Според нея пресата е поддържала историята жива дълго време, след като тя практически е отминала, като е подхранвала една лоша култура. Според нея всеки има избор и не е задължително човек да разпространява лъжи и отрицателни емоции, за да се прехранва. "Можеш да бъдеш добър. Нека да направим този избор и - да се почувстваме по-добре от него".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови