Хакерите не пожалиха Риана, пуснаха голите й снимки

OFFNews 22 септември 2014 в 13:14 37163 5

Риана

Голи снимки, за които се твърди, че са на певицата Риана се появиха вчера в интернет пространството.

Предполагаемите снимки на поп певицата са качени от хакери в няколко интернет сайта заедно с тези на други холивудски звезди като Ема Стоун, Габриел Юниън, Ванеса Хъджънс, Мери-Кейт Олсен и годеницата на Владимир Кличко Хейдън Панетиер.

За момента повечето от засегнатите жени запазват мълчание. Единствена, която коментира появата на нейни компрометиращи фотоси, е американската актриса Габриел Юниън. Тя каза, че смята да се свърже с ФБР, за да потърси правата си.

Това е вторият такъв случай за последния месец. На 1 септември хакери публикуваха първата "порция" голи фотоси. Тогава случаят се разследва от ФБР и технологичния гигант Apple, след като стана ясно, че снимките са откраднати от лични акаунти на звездите в Apple.

След появата на вчерашните снимки обаче ФБР и Apple не отговориха на исканията за коментар. 

В предишното си изявление от Apple казаха: "Когато научихме за кражбата, бяхме възмутени и веднага мобилизирахме инженери на Apple, за да открият източника. Неприкосновеността на личния живот и сигурността на нашите клиенти са от първостепенно значение за нас".

След предишния "теч" на голи снимки от технологичния гигант обясниха, че профилите на някои знаменитостите са били пробити от много целенасочена атака на потребителски имена, пароли и въпроси за сигурност.

Тогава от Apple посочиха, че нито един от случаите с разбити профили не е от платформите на фирмата, като iCloud или Find My iPhone.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови