Голи снимки на Ема Уотсън - да, ама не

Николаос Цитиридис 24 септември 2014 в 15:47 11137 5

След като хакери публикуваха поредица голи снимки на звезди от Холивуд, следващата обявена цел бе актрисата от "Хари Потър" Ема Уотсън. За това дори бе създаден сайтът "emmawatsonyouarenext.com" (Ема-Уотсън-Ти-Си-Следващата), но това се оказа само сценарий за унищожаването на сайта, откъдето първо тръгнаха всички фотоси - 4chan.

Всичко започна на 1 септември, когато неизвестни до момента хакери публикуваха голи снимки на Дежнифър Лоурънс, Селена Гомез и Кейт Ъптън във форумите на 4chan.

Седмица след това неизвестни потребители в интернет създадоха сайта, имащ за цел да покаже голите фотоси на Ема Уотсън, но такива не се появиха.

Сайтът emmawatsonyouarenext.com е вече не активен, а таймерът, който отброяваше идването на новата порция снимки се оказа неверен, защото такива снимки изобщо не се появиха.

Тъй като Уотсън е една от любимките на по-активните интернет потребителите със своя изтънчен външен вид и вдъхновяващи речи, мнимите хакери са ползвали името ѝ, за да привлекат внимание върху сайта 4chan.

След като таймърът е изтекъл и милиони потребители са били на сайта по едно и също време, страницата ги препратила към друга таква с обикновена снимка на Уотсън, а отстрани логото на 4chan с логот #ShutDown4chan (Спрете 4chan).

В новия сайт имало и текст, който приканвал потребителите да помогнат за затварянето на сайта.

"Никоя от тези жени не заслужава това. Присъединете се в затварянето на 4chan и да предотвратим публикуването на повече такива снимки", казва сайтът.

Преди дни хакерите не пожалиха и Риана, Ким Кардашиян, Ема Стоун и други.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови