Дубайските авиолинии сменят пилоти заради забраната "Тръмп"

Компаниите се борят с вълна от анулирани билети

OFFNews 31 януари 2017 в 12:26 3446 3

Дубайските авиолинии Emirates сменят пилоти и стюардеси на полетите си до САЩ заради забраната на Доналд Тръмп граждани от 7 арабски държави да влизат в страната.

Авиокомпанията, известна с мултинационалния си персонал, има 11 полета дневно до американски градове. Президентският указ налага екипите за тези полети да бъдат пренаредени, коментира говорител на превозвача, цитиран от "Ройтерс".

Забраната спря временно достъпа на имигранти и бежанци от Иран, Ирак, Соламия, Либия, Ливан, Судан, Сирия и Йемен до САЩ. В нейния обхват влизат и пилотите и целият екипаж на полетите от тези държави, макар че те разполагат с нужните визи.

"Ефектът върху дейността ни ще е минимален, тъй като за нас работят 23 000 стюардеси и 4000 пилоти", добавят от Emirates. 

В понеделник международната асоциация на авиолиниите IATA обяви, че указът е дошъл изненадващо и нейните 265 компании членки не са имали възможност за предварителна координация. Много от билетите трябва да бъдат анулирани, сумите възстановени, а маршрутите за някои пътници - пренаредени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

2

Denis Rizanov

31.01 2017 в 12:35

IATA обяви, че указът е дошъл изненадващо и нейните 265 компании членки не са имали възможност за предварителна координация. Много от билетите трябва да бъдат анулирани, сумите възстановени, а маршрутите за някои пътници - пренаредени.

И къде са тук стюардесите и пилотите?!
Като служители на авиокомпанията те не попадат по никакъв начин в категорията пътници, не пътуват с предварително закупени билети и по никакъв начин не могат да бъдат определени като имигранти и бежанци.
Тази либерастка истерия започва да ми идва в повече. Сигурно утре ще обявите, че компаниите занимаващи се с морски превози са били принудени да сменят част от екипажите на корабите си, защо "указът е дошъл изненадващо", докато те са били в открито море.
 
X

Да помогнем на украинските деца!