Доналд Туск: Европа не може да приема повече бежанци

OFFNews 04 септември 2016 в 09:59 10019 4

Европа е близо до изчерпване на капацитета си да приема нови вълни от бежанци. Това заяви председателят на Европейския съвет Доналд Туск в китайския град Хангжоу, където се произвежда срещата на върха на държавите от Г-20.

Туск призова за помощ международната общност за разрешаването на проблема с мигрантите от Близкия Изток и Северна Африка.

"Практическата възможност на Европа да приема нови бежанци, да не говорим за нелегалните икономически мигранти, е близо до изчерпване", каза председателят на Европейския съвет на пресконференция.

Туск подчерта, че миграцията и бежанската криза са глобално предизвикателство, което изисква глобално решение., за което можел да допринесе и Китай.

Освен това председателят на Европейският съвет е категоричен, че няма да се водят преговори с Великобритания по условията за излизането й от Европейския съюз, преди Лондон официално да е задействал член 50 от Лисабонския договор.

"Предварителни преговори не са в интерес на оставащите в ЕС 27 страни. Трябва да защитаваме интересите на членовете на ЕС, които искат да останат заедно, а не на онези, които искат да напуснат съюза", каза Туск.

Междувременно британският премиер Тереза Мей заяви, че е обсъдила Брекзит с американския президент Барак Обама и двете страни ще се консултират, за да се осигурят възможно най-близките търговски взаимоотношения между двете страни, съобщи Ройтерс.

Срещата е била в кулоарите на срещата на Г-20.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29585

3

Izalina

04.09 2016 в 12:46

", за което можел да допринесе и Китай"

Ми да чуем подробности.

12319

2

Чичо ви

04.09 2016 в 12:35

Ааа, може, може и ще приеме, а на бас! Друг е въпросът, че не бива...

20374

1

Стринка Минка

04.09 2016 в 11:32

О, добър ден, бай Туск.

 
X

Да помогнем на украинските деца!