Десетки затворници на ИДИЛ убити при въздушен удар на водената от САЩ коалиция

OFFNews 27 юни 2017 в 16:04 2958 2

Снимка BBC

Най-малко 42 затворници на "Ислямска държава" са убити при въздушен удар от водената от САЩ коалиция, съобщи Сирийският център за наблюдения на човешките права, цитиран от Ройтерс и БТА.

Според организацията коалицията е ударила затвор на ИДИЛ в сирийския град Маядин, в източната провинция Дейр аз Зур, в понеделник.

Според медии на местни активисти убитите при удара цивилни са най-малко 60. 

Те допълват, че удареният затвор е била собственост на командир на "Ал Кайда", преди да бъде завзета от ИДИЛ през 2014 г. 

Организациите са категорични, че атаката е извършена от водената от САЩ коалиция. 

Помолен за коментар, говорител на коалицията обяви, че ще направи проверка какво се е случило. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

2

Victimized

27.06 2017 в 18:24

А защо ОФФнюз не отразява изказването на новия престолонаследник на СА, който в прав текст заяви, че щели да се справят с руското присъствие в Сирия ?
Изказване като това, плюс смяна на ключов играч от страна на СА, плюс най-голямата оръжейна сделка правена някога, плюс /още по /агресивната реторика срещу Иран поета от новата марионетка на глобалистите Д. Тръмп, плюс последван масов дипломатически разрив с Катар под предлог връзки не само с терористите, но и с Иран и шиитите ,очевидно не заслужава внимание. Но явно светски клюки и на баце беглите опити за управление са повече от подходящи за "претенциите" на строго рамкираната ви аудитория ......
 
X

Да помогнем на украинските деца!